Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Rehabilitációs központ

Központ vezetője:

A részvétel a daganatos betegségben szenvedő gyermekek és kísérői számára térítésmentes. A központ a kórházon kívüli rendszeres rehabilitációs (oktatási, mozgásfejlesztő és szabadidős) programok helyszínéül szolgál. Célunk, hogy a daganatos, leukémiás megbetegedéssel küzdő gyermekeknek lehetőséget biztosítsunk a kórházon kívüli komplex testi-lelki rehabilitációra, a mielőbbi felépülésre, életminőségük javítására. A Rehabilitációs és Oktatási Központban Alapítványunk lehetőséget biztosít arra, hogy a beteg gyermekek és családjuk, térítésmentesen 5 napos rehabilitációs programokon vehessenek részt, amelyek mozgás-, művészet-, és 2011 őszétől az országban egyedülálló módon vízi terápiát tartalmaznak. A programok összeállítása személyre szabott, mindig a gyermekek életkori sajátosságait, fizikai állapotukat vesszük figyelembe. Központunkba az ország összes gyermek onkológiai centrumából érkeznek családok.  Annak érdekében, hogy a betegágyak mellett a gyógyító munkát végző szakszemélyzet a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban végezhesse feladatait, alapítványunk a klinikai szakszemélyzet részére csapatépítő tréningekre is lehetőséget biztosít.

Szabad időpontokat az oldal alján található naptárban nézheti meg.

Kézműves foglalkozások

Foglalkozás vezető:

  • Kudronné Anti Ágnes

A gyerekek különböző kézműves technikákkal ismerkednek meg. Az elkészítés sikerélményt, örömöt jelent számukra. Figyelünk a kézügyesség fejlesztésére, felszínre hozzuk a bennük szunnyadó kreativitást. A kész alkotásokat hazavihetik a gyermekek.

 

Vízi-terápia

Vízi-terapeuta:

  • Pásztor Gyula

A vízi-terápia leginkább azon gyermekek számára nyújt nagy segítséget, akiknek a kemoterápiás kezelés során sérült a mozgásközpontja és ezáltal nem tudja mozgatni egyik végtagját. A terápia segítségével gyorsabban és hatékonyabban fejlődik a mozgása a gyermeknek. Eközben sikerélmény forrását is jelentheti, így újabb és újabb számunkra még ismeretlen dolgok kipróbálására ösztönzi őket. Erőt, bátorítást, önbizalmat ad az élet más területén való helytálláshoz is.

 

Játékos tornaórák képzés

Az alapítvány munkatársai által kidolgozott és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ által SZTK-A-073946/2016 -os nyilvántartási számon minősített 40 órás, (19 kredit pontot érő) „Játékos Tornaórák” elnevezésű mozgás rehabilitációs képzés elsősorban az ország Onkológiai Központjaiban dolgozó segítő szakembereknek ajánlott. Összegyűjtöttük tizennyolc év tapasztalatát, s ezeket a képzés keretében szeretnénk továbbadni a segítő szakembereknek. Eddig hét „Játékos Tornaórák” képzést bonyolítottunk le. A tanfolyamot elvégző kollégák a tanultakat eredményesen használják a gondjaikra bízott gyermekek fejlesztésében.

A határozat alapján a következő szakmacsoportok kaphatnak a továbbképzés elvégzése után pontszámot:

  • gyermekápolás és gondozás szakmacsoport
  • mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport
  • védőnői ellátás szakmacsoport
  • rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport

 

«
»
H.
K.
Sze.
Cs.
P.
Szo.
V.
április
április
1
 • Munka ünnepe

  Munka ünnepe

  Összes nap
  01/05/2024

  No additional detail for this event.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
június
június