Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Bemutatkozás

Alapítványunk 1999-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyulását. Minden szolgáltatásunk térítésmentes a daganatos és leukémiás betegségben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak. Huszonöt éves munkánk során nagy erőt és hitet adott a meggyógyult gyermekek mosolya, és hitet ad az összefogás, amit megtapasztalunk nap, mint nap, törekvéseinket támogató embertársaink révén.
 

Alapítványunk céljai és tevékenysége:

  • Az Onkológiai és Hematológiai osztályok fejlesztésének támogatása.
  • Anyagi támogatás nyújtása olyan gyógyító eljárásokhoz, műtétekhez, amelyekhez sem az országos egészségbiztosítási pénztár, sem a klinika, sem a szülők nem tudnak kellőképpen hozzájárulni.
  • Közvetlenül részt veszünk a magyarországi gyermekkórházak által végzett közfeladatok végrehajtásának előmozdításában, a gyógyító tevékenység és a közfeladatok megvalósításának anyagi támogatása útján.
  • Egészségügyi rehabilitációs tevékenység, az életminőség javítása.
  • Technikai és elektronikai eszközök, játékok, könyvek juttatása, a hosszú kórházi tartózkodás megkönnyítése érdekében.
  • Kirándulások, életmód táborok megszervezése, kivitelezése.
  • Szociális tevékenység, Alapítványunk a daganatos és leukémiás megbetegedéssel küzdő gyermekekkel kapcsolatban felmerülő egészségügyi és szociális feladatok elvégzésében vállalunk részt.
  • Egészségügyi képzésben, továbbképzésben és felvilágosításban is segítséget nyújtunk.
  • Célkitűzésekkel összhangban rendezvényeket, konferenciákat szervezünk, valamint kiadványokat szerkesztünk, illetve jelentetünk meg.

Klinikai támogatás:

Magyarországon évente kb 300 gyermeknél diagnosztizálnak daganatos megbetegedést. Budapesten a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik a daganatos és leukémiás gyermekek közel felét. Ezen okok miatt Alapítványunk feladatai között kiemelt szerepet kapott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatása. Jelentős összegű eszközvásárlással segítjük a Gyermekonkológiai Hálózat további centrumait is. Folyamatosan újítjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinika eszközparkját, ezzel is támogatjuk a magas szintű gyógyító munkát. A Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társaságát a Hematológiai protokoll megvásárlásával támogattuk.

Betegszállítás:

Piros autónkkal térítésmentesen segítünk a daganatos és leukémiás gyermekek kórházba, vizsgálatokra, kezelésekre való eljutásban és a kórházból való hazaszállításban.

Mama-lakások:

A Mama-lakások működtetésével szálláslehetőséget biztosítunk a vidéki szülők számára, hogy a kezelések ideje alatt gyermekük mellett lehessenek.

Játékos tornaórák:

2000 óta speciális mozgás és élményterápiával oldjuk a hosszú kórházi tartózkodások egyhangúságát, az ágyhoz kötöttség mozdulatlanságát és segítjük a műtéteken átesett gyermeknek a rehabilitációját.

Rehabilitációs központ:

2009-ben épült ház és medence komplexum a kórházon kívüli rendszeres rehabilitációs (oktatási, mozgásfejlesztő és szabadidős) programok helyszínéül szolgál.

„Mindenjó” tábor:

2013 óta szervezünk két turnusban a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán és a nagy gyermekonkológiai központokban kezelt, és egy-egy turnusban a Heim Pál Gyermekkórházban és a debreceni gyermekonkológián kezelt daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek számára a nyári táborozást a kiskőrösi Rehabilitációs központban.

Kiskőrösi Bajnokok Versenye:

Egy olyan magyarországi sportverseny, ahol olyan 6-17 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyermekek 2 korcsoportban és több sportágban (futball, sakk, asztalitenisz, légpuska-lövészet, futás, úszás és triatlon) mérhetik össze erejüket.

Klubjaink:

Az Alapítvány részeként működő Gyógyult Fiatalok Klubjának tagjai olyan fiatalok, akik már legyőzték a gyermekrákot. Önkéntes Klub olyan lelkes közösség, ami segíti a daganatos betegségben szenvedő gyermeket és az Alapítvány munkáját.

Szeretne személyesen is megismerkedni munkánkkal? Keresse Alapítványunk budapesti munkatársait, időpont egyeztetéssel kapcsolatosan!

Telefon: +36 1 299 0422

E-mail: iroda@dgy.hu

Bemutatkozó anyag

Vissza a főoldalra