Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Játékos tornaórák

Pektor Gabriella vagyok. Tanító – gyógytestnevelő, sportrekreáció edző. 1999 óta dolgozom  az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkatársaként a SOTE II-es számú Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai és hematológiai osztályain, mint rehabilitációs programvezető (Játékos tornaórák). A gyógyuló gyermekek számára segítséget nyújtó két alapítványi kiadvány szerkesztője vagyok  a „ Gyere velem tornázni” és az  „Egy lehetséges út a gyermekhez ”.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a sokszor évekig tartó kórházi kezelések idején közvetlenül a betegágyak mellett segítsük a daganatos és leukémiás gyermekek testi erőnlétének javítását. Ezt tettem az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkatársaként 1999 november 1-től -2019. december 31-ig. 2020. január elsejétől ez a munkám folytatódik, de más helyszínen, a klinikán kívül, de annak közelében, az alapítvány rehabilitációs tornatermében.

Kinek és miben tudunk segítséget nyújtani?
  • az aktív kezelések alatti és utáni mozgás rehabilitációban
  • az óvodai vagy iskolai közösségbe járó, de az intézményi testnevelés foglalkozásokon még nem résztvevő gyermekek felzárkóztatása, mozgásállapotának, életminőségének javítása
  • egyéni és kiscsoportos komplex játékos mozgásfejlesztő foglalkozások az egyéni problémák figyelembevételével (magatartás-koordináció-funkciózavar)

A kórházban eltöltött idő bizony hosszú a gyermekek és családjaik számára. Nagyon sokszor betegségük mellé még a már meglévő egyéni problémák is társulnak. A megváltozott testkép, a kamaszoknál a betegségükből kifolyólag gyakran előforduló pszichés zavarok, kortársaiktól való elszigeteltség érzése számos olyan problémát vetett fel az évek során, amiben megpróbálunk munkánkkal mi is segítséget nyújtani.Ezek a fiatalok is örömmel mozognak, sportolnak, táncolnak, de nem mindig találnak olyan közeget, ahol igazán önfeledten , önmagukat felvállalva és elfogadva tudnák ezt megtenni. Sok fiatalt zavar a testsúlya, a hiányos hajzata, a látható műtéti hegek, az inkontinencia, és számos más hasonló, a betegségből eredő, annak következményeként kialakult hátrány. Sok közöttük a szorongó, visszahúzódó fiatal, aki nehezen talál vissza a normál életbe.

Hiszünk abban, hogy egy kellemes, megértő és befogadó közegben, jó társaságban, vagy éppen egyénileg a mozgás sok mindenben gyógyír lehet, segítve az egyén testi és lelki gyógyulását.

A térítésmentes foglalkozásokra szeretettel várom a 2 és 18 év közötti daganatos betegséggel kezelt gyermekeket!

Információk
  • Cím: V. kerület, Budapest, Károly körút 12., 1/1. (13-a kapucsengő). A lépcsőházban a liftig néhány lépcsőfok vezet fel.
  • Megközelíthetőség: A 3-as vagy a 2-es vagy az 1-es metró Deák téri megállójától gyalogosan 5-6 perc, illetve a 2-es metró Astoria megállójától 1 perc séta a Károly körút 12-ig.
  • Jelentkezés: Részvétel kizárólag előzetes bejelentkezés alapján.
Kapcsolat

Kérem, hogy lehetőség szerint elsősorban e-mailben kérjenek időpontot! Kérem, az elektronikus  üzenet mindig tartalmazza a gyermek és a szülő nevét, telefonszámát, a kérés rövid megfogalmazását. A foglalkozások alatt a telefont nem tudom felvenni, ezért telefonon történő megkeresés esetén kérem, egy rövid sms üzenetekben legyen kedves megírni a gyermek és szülő nevét.

A foglalkozások időpontjai
  • Hétfő-szerda: 9.00-12.00
  • Kedd: 11.00-19.00
  • Csütörtök: 11.00-17.00
 • Letölthető “Segítő füzetek”

Egy lehetséges út a gyermekhezGyere velem tornázni!