Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, nagyok 2023 – beszámoló

2023. szeptember 01.

Első nap:

Július 24-én kezdetét vette Alapítványunk második tábori turnusa, a nagyok tábora. A „Mindenjó” táborban idén 22 gyerkőc és 10 kísérő vesz részt. A nagyok táborába 14 – 19 év közötti gyerekek érkezett. Alapítványunk piros autói délben érkeztek meg kiskőrösi „Mindenjó” házba. Ebédre gulyáslevest ettek a táborozók, amit Takács Gábor készített. A finom ebéd után mindenki pihent egy kicsik és a nagy melegre való tekintettel csobbantak egyet a medencében is. Közben alapítványunk elnöke Takácsné Stalter Judit több mint 200 db palacsintát sütött a táborozóknak.

A délutánt a egy új program indította. Több állomásból álló csapatversenyeken kellett a táborozóknak megmutatni ügyességüket. A játék nagyon nevetések közepette telt el és a végén a vizes játékban mindenki jól le is hűtötte magát a nagy melegre való tekintettel.  Ezután a szalonna sütögetés nagyon jól esett a kiéhezett táborozóknak. A mozgalmas nap után fáradtan, de boldogan tért mindenki nyugovóra.

Második nap:

A tábor második napján mindenki izgatottan ébredt, mert a nagyok turnusa is ellátogatott az ópusztaszeri, Csillagösvényre. A csapatok, most 5 perc időráhagyással mentek végig a kalandos labirintuson, ami Magyarország legnagyobb sövény labirintusa a maga 3,5 km hosszával. Ügyesen kb. 45 perc alatt mindenki végig ért. A helyszínen finom ebéddel fogadták az éhes táborozókat. A délután nagy része a többi labirintus bejárásával telt illetve Gyuri egy új játékot tanított be a gyerekeknek, ez a pétanque. Ez egy francia eredetű golyójáték. Nagyon élvezték a táborozók és mindenki gyorsan bele is tanult.

Haza felé a csapat megállt Soltvadkerten fagyizni, majd a Mindenjó házba visszaérve mindenki csobbant egyet a medencében. Az estére nagy vihar érkezett, bár ez sem vette kedvét a táborozóknak és a házban folytatták az esti bulizást.

Harmadik nap:

Ezt a napot a csapat a Mindenjó házban töltötte. Bár a terv az volt, hogy Kerekegyházára megy a csapat a Kerekerdő kalandparkba, de az esti nagy vihar miatt nem lett volna értelme átbuszozni. Így ezen a napon a gyerekek a kiskőrösi János vitéz házba látogattak el. Több csoportban interaktív utazást élhettek át a már mindenki által jól ismert János Vitézzel. Utuk során sok élményben volt része gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt. Találkoztunk a zsiványokkal, megküzdöttünk a sötétség földjén a gonosz boszorkányokkal, utaztunk a griff madár hátán, beálltak katonának, majd végül Tündérországban találták magunkat. A látogatóközpont után a csapat visszatért a Mindenjó házba és folytatódott a pétanque mérkőzés. Ez a nap nagyon különleges volt pát gyógyult fiatal önkénest számára, hiszen kiderült, hogy többeket is felvettek az általuk áhított egyetemre. Gratulálunk Ábrahám Ágica, Berencsi Merci és Lassu Levi a felvételihez! További sok sikert kívánunk! Az este nagy ünnepléssel és bulizással telt.

Negyedik nap:

A negyedik napon a csapat Császártöltésre látogatott, mai egy kedvelt tábori nap. Idén viszont nem a Park erdőbe ment a csapat, hanem a faluban maradtak a táborozók. Az Auchan munkatársai is ellátogattak a táborba, hogy megnézzék, hogyan is telik a tábori nap. Ezen a napon több különböző program is volt. Lehetett a falu kemencéjében különböző kelt tésztás süteményeket és pizzákat sütni. Lehetett kézműveskedni a fazekas házban, és aki szerettet az elmehetet megnézni a helyi történeti kiállítást is. Nagyon finom ételek készültek, amik egy szempillantás alatt fogytak el.  A délutánt sorversennyel folyatták a táborozók, akikhez az Auchan munkatársai is beálltak és nagy nevetések között küzdötték le a viccesebbnél viccesebb feladatokat. A Mindenjó házban mindenki örömmel csobbant a medencében, hisz erre a napra már visszatért a nyári meleg is. Mint minden estét most is bulizás zárta a napot, bár voltak akik egy izgalmas póker versenyben vettek részt.

Köszönjük Kiss Máriának és Gonda Jánosnak, kemencében sütés lehetőségét és Herner Melindának, hogy beavatott bennünket az agyagozás rejtelmeibe.

Ötödik nap:

A pénteki napon sem unatkozott a kis csapat. Bár ezt a napot is a Mindenjó házban töltötte a csapat, de meglepetés vendégként érkeztek a Boschtól munkatársak, akik barkácseszközöket, hoztak magukkal, hogy klassz dolgokat készítsenek a táborozókkal együtt. Míg a csapat egyik fele az bogrács ebédet főzte, addig a másik része laptoptartót és magaságyást barkácsolt. Szebbnél szebb alkotások születtek a nap folyamán. Mivel a Bosch munkatársak egy Teslával érkeztek, így 1-2 táborozó kipróbálhatta milyen is egy ilyen csoda autóval utazni.

Este egyik táborozó születésnapját is megünnepelték és finom tortával zárták a napot.

Hatodik nap:

A tábor teljes utolsó napja a pihenésről szólt. Voltak akik pétanque versenyeztek, voltak akik ping-pingoztak és voltak akik a medencében hűsítették magukat. Délelőtt a gyerekek és kísérők ellátogattak a kiskőrösi Régi autók múzeumúba, ahol szebbnél szebb autót csodálhattak meg, sőt volt olyan autó is ami bele is lehetett ülni. Általában az utolsó teljes nap a nagy beszélgetésről szól és a tervezésekről, hogy hogyan és miként tudnak újra találkozni a táborozók. Délután két különleges dolog várta a táborozókat. Az egyik, hogy ültettek egy Mindenjó tábor fát közösen. A másik, ami nagyon megható volt, hogy elástak egy időkapszulát ástak el a táborlakók, egy olyan ládát, amibe tábori emlékeket tettek és mindenki írt egy levelet a jövőben magának. Ezt a ládát 2033. július 29. fogják kinyitni azok a táborozók, akik benne a táborban részt vettek. A hajnalváró buli sem maradt el, a 10 fős kis csapat, együtt nézte meg a hajnali 5 órási napfelkeltét.

Hetedik nap:

Az utolsó nap a búcsúzkodásról és a pakolásról szólt. Voltak, akik a rendrakás után még asztaliteniszeztek, de a legtöbben már a búcsú perceire készültek. Az ebéd után, a táborozók elhagyták a Mindenjó házat. Mindenki vidám és kedves emlékekkel tért haza. Találkozunk jövőre!

A 2023-as tábor kiemelt támogatója az 

Képgaléria:

Első napMásodik napHarmadik napNegyedik napÖtödik napHatodik nap