Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, nagyok 2022 – Beszámoló

2022. augusztus 03.

Első nap:

Július 25-én kezdetét vette Alapítványunk második tábori turnusa, a nagyok tábora. A „Mindenjó” táborban idén 24 gyerkőc és 15 kísérő vesz részt. A nagyok táborába 14 – 19 év közötti gyerekek érkezett. Alapítványunk piros autói délben érkeztek meg kiskőrösi „Mindenjó” házba. Ebédre gulyáslevest ettek a táborozók, amit Takács Gábor készített. A finom ebéd után mindenki pihent egy kicsik és a nagy melegre való tekintettel csobbantak egyet a medencében is. Közben alapítványunk elnöke Takácsné Stalter Judit 200 db palacsintát sütött a táborozóknak.
A délutánt a Mindenjó Olimpiával folytatták a gyerekek és a kísérők, ahol rendhagyó módon a kísérők is 2 csapatban indultak. A vidám sportrendezvényen jó hangulatban telt, öt sportágban: úszás, futás, asztalitenisz, lövészet és triatlon indultak a kicsik és nagyok. Ezután a szalonna sütögetés nagyon jól esett a kiéhezett táborozóknak. A mozgalmas nap után fáradtan, de boldogan tért mindenki nyugovóra.

Második nap:

Ezt a napot a csapat a Mindenjó házban töltötte. A délelőtt folyamán a táborozók egy része a Szabadidő parkban focizott, míg a többiek kézműveskedtek a házban. A finom bolognai spagetti után, amit az önkénteseink főztek, mindenki vidáman ugort be a medencébe, hogy lehűtse magát ebben a nagy nyári melegben. Eközben elkezdődött a Mindenjó asztalitenisz verseny is, amiben kísérők és gyerekek is részt vesznek.
Este a vacsora után, hatalmas bulit csaptak a táborozók, aminek a csúcspontja a vonatozás volt.
Lefekvés előtt még egy póker játszma is volt idő, ami jó levezetése volt a napnak.

Harmadik nap:

A szerdai napon meglátogatta a kis csapatot Alapítványunk Gabi nénije. A táborozók hatalmas örömmel fogadták, hisz Gabi mindig nagyon vidám és szórakoztató játékokat szervez a gyereknek. Ez most sem volt másképp, hisz majdnem 2 órán keresztül tartott a két csapatból álló vetélkedő.
Ebéd után újra medencébe ugrottak a táborozók, ahol egy rögtönzött röplabda versenyt rendeztek. Volt, aki több, mint 3 órát töltött a vízben.
A táborozók a délután folyamán egy emléklapot adtak át Schiszler Péternek, aki évek óra ásványvízzel segíti az Alapítvány rendezvényeit. Még egyszer köszönjük a támogatást!
Az lángos vacsorát, pedig újra egy fergeteges buli követett. Az estét megint egy jó kis közös beszélgetés zárta.

Negyedik nap:

A kiadós alvás után finom reggelivel indították a táborozók a napot. Mindenki izgatottan várta a csütörtöki programot, hisz Császártöltésre ment a kis csapat. A megérkezés után finom süteményekkel várták a gyerekeket és kísérőket a császártöltésiek. A lakmározás után kezdetét vette a kihagyhatatlan verseny. 6 csapatba rendeződtek a táborozók, hogy különböző fejtörő- és ügyességi feladatokban mutassák meg tudásukat. Ebéd pizza volt, amit úgy szint a császártöltésiek sütöttek. Nagyon köszönjük a gondoskodást!
Haza érkezés után folytatódott az asztalitenisz verseny és a medencébe is sokan bele ugrottak.
Vacsorára sült csirke és sült krumpli volt, amit Takács Gábor, Csővári Misi és Bálint Zsolt sütött. Köszönjük szépen a finom vacsorát.
Az este még egyet buliztak a táborozók, ami után még egy kis beszélgetés is bele fért, mielőtt aludni mentek.

Ötödik nap:

A pénteki napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után piros autókba pattantak a gyerekek és kísérőik egy része és Kerekegyházáig meg sem álltak. Kerekerdő Kalandparkba ment a csapat, ami nagy sikert aratott, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a táborozók.
A csapat másik része pedig a Mindenjó házban maradt, volt aki medencézett egész nap, de voltak akik csodás madáretető házakat festettek.
A hazaérkezés után, a kifáradt csapat nagy örömmel csobbant a medencébe, hogy lehűtse magát. Voltak, akik a vacsora előtt még ping-pongoztak és voltak, akik már a szombati Ki-Mit-Tudra készültek. A lecsó vacsora után még buliztak egy nagyot a táborlakók, majd fáradtan, de boldogan tért nyugovóra a kis csapat.

Hatodik nap:

A tábor teljes utolsó napja a pihenésről szólt és a készülődésről az esti KI-Mit-Tudra. Napközben még lezajlott a Mindenjó ping-pong verseny melyet, Bencsik Vajk nyert. Délután volt aki csobbant még egy nagyot a medencében. A táborlakókat meglátogatta egy régi táborozó is, aki utoljára 2017-ben volt táborban, de azóta is jó kapcsolatot ápol az Alapítvánnyal. Mindenki nagy örömmel fogadta Szabit.

Este a jelmezversenyé volt a főszerep. A kísérők megint kitettek magukért, de a gyerekek is nagyon vicces és ötletes jelmezeket találtak ki. A jó hangulatú műsor után mindenki kapott egy emléklapot.

A hajnalváró buli sem maradt el, a 10 fős kis csapat, együtt nézte meg a hajnali 5 órási napfelkeltét.

Hetedik nap:

Az utolsó nap a búcsúzkodásról és a pakolásról szólt. Voltak akik a rendrakás után még asztaliteniszeztek, de a legtöbben már a búcsú perceire készültek. Az ebéd után, a táborozók elhagyták a Mindenjó házat. Mindenki vidám és kedves emlékekkel tért haza.

Képgaléria:

Első napMásodik napHarmadik napNegyedik napÖtödik napHatodik napHetedik nap