Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor nagyok, 2021 – Beszámoló

2021. augusztus 11.

Első nap:

Augusztus 2-án kezdetét vette idei második „Mindenjó” táborunk, 20 gyerkőccel és 8 kísérővel. A nagyok táborába 14 – 20 év közötti gyerekek érkezni. Alapítványunk piros autói délben érkeztek meg kiskőrösi „Mindenjó” házba. A finom rántott hús ebéd után a gyerekek egy kicsit pihentek, hogy aztán nagy lendülettel vessék bele magukat a Mindenjó Olimpiába.

Ilyen programot még nem szerveztünk, így mindenki nagyon izgatottan várta ezt a csapatépítő programot. 5 filmbeli világot képviseltek az 5 fős csapatok. Az alábbi csapatok álltak össze gyerekek és kísérők:

Harry Potter:

  • Breszka Ági
  • Lassu Levi
  • Nagy Luca
  • Rövid Ricsi
  • Polgár Hanna

Bosszúállók:

  • Kakó Csongi
  • Horváth Dorina
  • Sipos Petya
  • Buzder-Lantos Robi
  • Halász Máté

X-men:

  • Balogh Bori
  • Kaló Brigi
  • Bisztray Flóra
  • Ábrahám Ági
  • Gál Petya

Karib Tenger Kalózai:

  • Döme Berni
  • Török Maja
  • Tatár Matyi
  • Berencsi Merci
  • Tamás Milán

Csillagok Háborúja:

  • Péter Lali
  • Fekete Andris
  • Fekete Milán
  • Guzsikm Álmos
  • Rimai Oli

A zenés bevonulás után 5 sportágban indultak a csapatok. Volt úszás, futás, lövészet, asztali tenisz és triatlon. Hatalmas nagy izgalmakkal telt el a verseny és mindenki 100% erőt rakott bele a ráeső sportfeladatára. Minden csapat nagyon jól teljesített és mind az igazi olimpián itt is századmásodperceken múltak az eredmények.

Az Mindenjó Olimpia az alábbiak szerint végződött:

  1. Bosszúállók
  2. Csillagok Háborúja
  3. Harry Potter
  4. X-men
  5. Karib Tenger Kalózai

Az éremátadón a gyerekek érmet, csokit és oklevelet kaptak. Ez után finom szalonnát és kolbászt sütöttek a gyerekek és kísérők. A mozgalmas nap után fáradtan, de boldogan tért mindenki nyugovóra.

Második nap:

A mai napot bőséges reggelivel kezdte a csapat, hogy legyen erejük az egész napos kalandozáshoz. Délelőtt Kerekegyháza felé vették az irányt, hogy a Kerekerdő Kalandparkban minden gyerkőc kipróbálhassa magát az akadálypályákon. Mindenki megtalálta a számára tökéletes pályát, de volt olyan, aki mind a 8 pályán végig tudott menni. Nagyon nagy élmény volt a majdnem 4 órás mászás, mind a gyerekeknek, mind a kísérőknek egyaránt.

Az elfáradt csapat a hazatérés után sem pihent meg, hanem izgalmas asztali tenisz versenybe kezdtek, de voltak akik a medencében csobbantak egy nagyot.

Vacsorára finom lángos volt, ami után még egy kis gyümölcssalátát is ettek a táborozók. A fárasztó nap után hatalmas nevetésekkel zárult a nap.

Harmadik nap:

A harmadik napot a táborozók a Mindenjó házban töltötték. Az egész napos programok között volt medencézés és asztali tenisz verseny. Volt, aki már a szombati Ki-Mit-Tudra készült, hisz a gyerekek megszavazták, hogy tartsanak az utolsó tábori napon, a jelmez verseny mellett „tehetség kutatót” is.

Ebédre az önkéntes lányok isteni finom lecsót készítettek.

Az Alapítvány egy hatalmas nagy meglepetéssel készült a táborozóknak, ugyan is Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes judózó lepte meg őket. Krisztán részletes élménybeszámolót tartott az olimpiai döntő versenyről, de mesélt a gyerekeknek magáról a sportról és az elhivatott életútjáról. Rengeteg szuper ajándékkal lepte meg a fiatalokat és még az olimpiai bronzérmet is elhozta mait mindenki kezébe vehetett és megnézhetett.

Az este hatalmas nagy nevetések között ért véget.

Negyedik nap:

Évről évre a csütörtök a kedvence a fiataloknak, ugyan is ez az a nap, amikor a csapat a császártöltési parkerdőben tölti a napot. Viszont sajnos idén az időjárás közbeszólt, így nem tudtak a gyerekek elmenni. A tábori vezetők, nem szerették volna, hogy kimaradjon ez az élmény, így a finomabbnál finomabb sütiket elhozták Császártöltésről és a csapatversenyt is áthelyezték a Mindenjó házba. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és tábori kísérők csapatokba rendeződtek és 6 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Nagyon vidáman telt a nap és a rossz idő ellenére is nagyszerűen sikerült a verseny. Köszönjük a császártöltési segítőknek a finom sütiket!

Ötödik nap:

Mindenki izgatottan várta a programot, hisz Bugac pusztára utazott a kis társaság, hogy megismerkedhessenek a helyi tanyavilággal és állatokkal. Miután a csapat megérkezett rögtön lovas kocsikra pattantak és körbe kocsikáztak bugaci réteket-mezőket. A kocsis rázós út után, amit egyébként nagyon élveztek a gyerekek, megnézték a tanya múzeumot. Dél körül egy látványos lovas- és csikós bemutatót néztek meg a táborozok. Az előadás lélegzetelállító volt, hisz volt puszta ötös lovaglás és lovas trükkök is. A látványos műsor után finom gulyáslevest ebédeltek. A program ebéd után még nem ért végett, hisz hátra volt még a puszta öttusa, ahol a gyerekek különböző sorversenyeken vettek részt, mint például: patkódobás, vagy talicskatolás. A nyertes csapat gyerekpezsgőt és paprikafüzért kapott és, hogy a többiek se maradjanak ki őket is megleptük gyerekpezsgővel. A mozgalmas program után visszatért a csapat a „Mindenjó” házba, ahol nagyot csobbantak a medencébe. Este még folytatódott az asztali tenisz verseny, de volt aki már a szombati Ki-Mit-Tudra készült.

Hatodik nap és hetedik nap:

A tábor utolsó teljes napja is a Mindenjó házban telt. Már mindenki izgatottan készült az esti Ki-Mit-Tudra. Napközben a legtöbben kimentek a kiskőrösi sportpályára ahol egy 2 órás focimeccset vívtak a gyerekek és kísérők egyaránt. A fárasztó meccs után finom gulyás levest ettek ebédre a táborozók. Az esti program előtt még mindenki egy nagyot csobbant a medencében, hogy lehűtse magát. A Ki-Mit-Tud 18:00 órakor kezdődött és az összes táborozó és kísérő beöltözött egy híres embernek. Volt, aki a jelmezes beöltözés mellett még  produkciót is adott elő. A programot egy nagyon megható előadás zárta, ugyan is a táborozók egy számot énekeltek egy társuknak, aki már fentről vigyáz rájuk. A megható ének után egy kicsit mindenki elcsendesedett és kezdődtek a hajnalig tartó beszélgetések.

A tábor utolsó napja a pakolással és a búcsúzkodással telt. Fájó szívvel váltak el egymástól a táborozók és kísérők. Mindenki egy örökre szóló emlékkel tért haza a táborból.

Képgaléria:

Első napMásodik napHarmadik napNegyedik napÖtödik napHatodik és hetedik nap