Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, nagyok 2019. – Beszámoló

2019. július 29.

Első nap:

Tegnapi nappal elindult az idei év második nagy tábora, ahova 13-20 év közötti daganatos betegségből gyógyult gyerekek érkeztek. Izgatottan és vidáman érkeztek a fiatalok a táborba, idén nagyon sok új táborozó csatlakozott a csapathoz. A napot a MINDENJÓ házban töltötte a csapat. A finom ebéd után a táborvezető elmondta a jó manó 1 hetes játékszabályait (a lényeg, hogy azzal az emberrel 1 hétig kedvesnek kell lenned, akit húztál, de számára ne legyen nyilvánvaló, majd a tábor végén ki kell találnia, hogy neki ki volt a jó manója). Délután megrendezték a már hagyománnyá vált AirRace-t, ami hatalmas kacagások között telt el. Az izzasztó verseny után egy nagyot csobbantak a fiatalok a medencében. Délután meglátogatta a táborozókat a kiskőrösi foltvarró klub és szebbnél szebb ajándékokat, hoztak a táborozóknak. A nap végét Hegedűsné Juhász Nikolett csapatépítő, mentálhigéniás foglalkozása zárta, amit kicsik és nagyok egyaránt élveztek. Mivel délutánra az idő is szebb lett, így sütögetés volt a vacsora. A vidám nap után mindenki fáradtan tért nyugovóra.

Második nap:

A második napot is a házban töltötte a csapat, de programokban így sem volt hiány. A finom reggeli és ebéd után a Fess-Veres csapata látogatott el hozzájuk, akikkel az élményfestést próbálhatták ki a táborozók. A téma egy róka megfestése volt. Az összes táborozó néma csendben, mély koncentrációval festette a képet, amiből csodás alkotások születtek. Közben Dér Heni is ellátogatott a táborban, aki még nyár elején támogatta az Alapítványt és kérése az volt, hogy had látogasson el a táborozókhoz nyáron. A gyerekek nagyon meglepődtek mikor megjelent az énekesnő, de hamar feloldódott a hangulat és még közös éneklés is volt. Sok gyerek mondta a találkozó után, hogy ez egy hatalmas nagy meglepetés volt számára. A művészi délután után egy nagyot csobbantak a fiatalok a medencében, majd folytatódott Niki mentál-higéniás programja, amiben megint érdekes feladatok voltak. A táborozók az egyik lakó kérést is teljesítették, ami pedig a hatalma csoportölelés volt. A vacsora után, lefekvés előtt még volt idő egy kis beszélgetésre és közös éneklésre is.

Harmadik nap:

Ha szerda, akkor kalandpark. A laktató reggeli után piros autókba pattantak a fiatalok és Bajáig meg sem álltak. Nagy sikert aratott a Kis Erdő Kalandpark, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a táborozók. A kicsik táborával ellentétben a nagyok már kipróbálhatták a kalandpark legizgalmasabb pályáját is. 25 méter magasságban csúsztak át a Sugó felett a gyerekek és kísérők is. Hazafelé úton még megállt a kis csapat Soltvadkerten fagyizni, hogy kicsit lehűtsék magukat finomabbnál finomabb fagyikkal. Miután hazaérkezett a csapat, valaki medencézni ment, voltak akik ping-pong versenyeztek. A vacsorára ínycsiklandozó sült csirkemell és sült krumpli volt, ami hatalmas sikert aratott a táborlakók körében.

Negyedik nap:

Évről évre a csütörtöki nap a kedvence a fiataloknak és ez idén sem volt másképpen. Ezt a napot Császártöltésen töltötte a csapat. Izgalmas erdei vetélkedővel és finomabbnál finomabb falatokkal várták a gyerekeket a császártöltési segítők. A megérkezést követően előbb egy igazi, hagyományos sváb pincébe, Walterék családi pincéjébe látogatott a csapat, ahol máris kezdetét vette a finom sütik falatozása, majd a Parkerdőbe érve terülj – terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pizza, meggyes pite, kenyérlángos, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és tábori kísérők csapatokba rendeződtek és 9 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Kis pihenő után sorversenyekkel folytatták a napot, majd Niki is megérkezett hogy mese terápiát tartson a kis csapatnak, amit nagyon élvezett mindenki. Miután a csapat visszaért a házba még csobbantak egy nagyon a medencében. Köszönjük a császártöltési segítőknek a finom sütiket, Petróczi Andrisnak a sorversenyt.

Ötödik nap:

A kiadós alvás után finom reggelivel indították a táborozók a napot. Mindenki izgatottan várta a programot, hisz Bugac pusztára utazott a kis társaság, hogy megismerkedhessenek a helyi tanyavilággal és állatokkal. Miután a csapat megérkezett rögtön lovas kocsikra pattantak és körbe kocsikáztak bugaci réteket-mezőket. A kocsis rázós út után, amit egyébként nagyon élveztek a gyerekek, megnézték a tanya múzeumot és bejárták a tanösvényt. Dél körül egy látványos lovas- és csikós bemutatót néztek meg a táborozok. Az előadás lélegzetelállító volt, hisz volt puszta ötös lovaglás és lovas trükkök is. A látványos műsor után finom gulyáslevest és palacsintát ebédeltek. A program ebéd után még nem ért végett, hisz hátra volt még a paraszt öttusa, ahol a gyerekek különböző sorversenyeken vettek részt, mint például: patkódobás, vagy talicskatolás. A nyertes csapat gyerekpezsgőt és paprikafüzért kapott és, hogy a többiek se maradjanak ki őket is megleptük gyerekpezsgővel. A mozgalmas program után visszatért a csapat a „Mindenjó” házba, ahol nagyot csobbantak a medencébe. A jól elfáradt gyerekek nagy örömmel fogadták a vacsorát, ami paprikás krumpli volt.

Hatodik nap:

Szombati, utolsó előtti nap igen csak mozgalmasan telt a kis csapatnak. A reggeli után mindenki az esti jelmezes Ki-Mit-Tudra készült, majd a finom ebéd után ellátogattak Maglódi Attila lő pályájára, aki térítésmentesen ajánlotta fel a táborozók számára, hogy kipróbálhassák a lövészetet. Így minden lelkes gyerek és felnőtt lőhetett légpuskával, ami hatalmas élmény volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Voltak, akik szuper eredményeket lőttek. A kifáradt csapatot finom lángossal várták mire haza értek. Vacsora után mindenki elkészült, hogy aztán el kezdődhessen a verseny. Mindenki sorozat/film témába öltözött be és különböző produkciókat adtak elő a táborozók. A vicces program után még egyet csobbantak a gyerekek a medencébe. A kitartóbbak fent maradtak napfelkeltéig, amit együtt néztek meg a mezőről. Vasárnap a finom ebéd után könnyes búcsúval köszöntek el egymástól kísérők és táborozók.

Képgaléria:

Első nap Második nap Harmadik nap Negyedik nap

Ötödik nap