Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, kicsik 2023 – beszámoló

2023. augusztus 02.

Első nap:

Július 10-én kezdetét vette a 2023-as tábori szezonunk. A „Mindenjó” táborban idén 21 gyerkőc és 7 kísérő vesz részt. A kicsik táborába 6 – 13 év közötti gyerekek érkezett. Alapítványunk piros autói délben érkeztek meg kiskőrösi „Mindenjó” házba. A finom gulyásleves és palacsinta után a gyerekek egy kicsit pihentek és medencéztek, hogy aztán nagy lendülettel vessék bele magukat a délutáni sorversenyekbe.

Ez egy új program volt a táborban, amit mindenki izgatottan várt. A nagy melegre való tekintettel sok vizes játék kapott helyet a feladatok között. Nagyon szeretik a táborozók ezeket a csapatépítő programokat, mert így az új gyerekek is könnyebben tudnak csatlakozni a tábori élethez és a régi táborozókhoz. Nagy nevetések között telt el ez a vidám program.
Az eredményhirdetés a szerdai nap délelőtt tartották meg, ahol a gyerekek nyereménynek Törökné Schindler Szilvia által sütött gyönyörű mézeskalácsokat kapták ajándékba. A mozgalmas nap után mindenki éhesen várta már a vacsorát, ami szalonna sütögetés volt.

Második nap:

A tábor második napjára egy teljesen új programot szerveztünk a táborozóknak. Idén Ópusztaszerre a Csillagösvénybe látogatott el a kis csapat. A hely azért különleges, mert itt található Magyarország leghosszabb sövénylabirintusa, ami 3,5 km hosszú. A labirintusból úgy lehet kijutni, hogy a gyerekek 13 kérdésből álló kérdéssort kaptak, amiket, ha jól megválaszoltak akkor jó irányba tudtak elindulni. Szerencsére mindenki sikeresen végig ment, de így is majdnem 1 órába telt az átjutás. Ebédre a gyerekek és a kisérők paprikás krumplit ettek, amit a hely tulajdonosa készített el számukra. A hosszú labirintus mellett még több kisebb labirintus is található és különböző fejtörő játékok, így még a délutánt is itt töltötte a kis csapat. Haza felé Soltvadkerten megálltak egy fagyira, hogy ezzel frissítsék fel magukat. Bár a nap egyik fénypontja a medencézés esett a legjobban mindenki számára.

Harmadik nap:

A szerdai napon meglátogatta a kis csapatot Alapítványunk Gabi nénije. A táborozók hatalmas örömmel fogadták, hisz Gabi mindig nagyon vidám és szórakoztató játékokat szervez a gyereknek. Ez most sem volt másképp, hisz délelőtt és délután is tartottak a vidámabbnál vidámabb játékok.

Ebédre a tábori kísérők finom paprikás krumplit készítettek, az éhes táborozónak. A délutánt pedig megint Gabi néni játékai folytatták. Míg délelőtt a medencében voltak a versenynek a délutánt már az udvaron töltötte a csapat, bár a játékok végére megint csobbantak egyet a gyerekek a medencében.  Vacsorára finom lángost ettek a táborozók.

Negyedik nap:

A császártöltési Parkerdei nap az egyik kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Izgalmas erdei vetélkedővel készültünk és finomabbnál finomabb falatokat készítettek a császártöltési segítők.

A kis csapat a napot Császártöltés központjába kezdte, ahol megnézhették a helyi tájházat és csak ezután mentek a Parkerdőbe.
A megérkezést követően kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek 8 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Idén annyiban különbözött a program, hogy a csapatok pontszámaik alapján egy kincses térképet kaptak, amivel megtalálhatták a nyereményüket. Az izgalmas kincskeresés után pizza volt ebédre és a császártöltési asszonyok is finom süteményeket sütöttek a gyerekeknek.

Az izgalmas versenyek és ebéd után, egy vidám sorversennyel zárták a napot a táborozók, ahol senki nem maradt szárazon.

Miután a csapat visszaért a házba a kimelegedett gyerekek csobbantak egy nagyot a medencében.

Köszönjük a finom süteményeket a császártöltési asszonyoknak és pizzát a Három Betyár étteremnek!

Ötödik nap:

A pénteki napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után buszra pattantak a gyerekek és kísérőik és Kerekegyházáig meg sem álltak. Kerekerdő Kalandparkba ment a csapat, ami nagy sikert aratott, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a gyerkőcök. Volt, akik 1 méter magasban küzdhették le az akadályokat, de a kicsit nagyobbak akár 5 méteres magasságba is felmehettek, hogy kipróbálják ügyességüket. A kifáradt csapat nagy örömmel csobbant a medencébe, hogy lehűtse magát. Voltak, akik a vacsora előtt még ping-pongoztak és voltak, akik már az esti Ki-Mit-Tudra készültek.

Mint minden éveben a kísérők most is beöltöztek, idén Coca-Colás üvegek voltak. Nagy nevetések között telt a „tehetségkutató”. Az műsorokat a táborvezető záróbeszéde zárta, amiben megköszönte az önkénteseknek az egy hetes munkát és kis útravalót adott a táborozó gyerekeknek. Az estét egy fergeteges diszkóval zárt a csapat.

Hatodik nap:

Az utolsó nap a búcsúzkodásról szólt. Ezek mindig nehéz órák, mind a gyerekeknek, mind a kísérőknek, hisz egy nagyszerű tábort és légkört nehéz ott hagyni.
Ebéd után piros autókba pattantak a gyerekek és feledhetetlen emlékekkel hagyták el a Mindenjó házat.

A 2023-as tábor kiemelt támogatója az 

Képgaléria:

Első napMásodik napHarmadik napNegyedik napÖtödik napHatodik nap