Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, kicsik 2022 – Beszámoló

2022. július 20.

Első nap:

Július 11-én kezdetét vette a 2022-es tábori szezonunk. A „Mindenjó” táborban idén 22 gyerkőc és 10 kísérő vesz részt. A kicsik táborába 6 – 14 év közötti gyerekek érkezett. Alapítványunk piros autói délben érkeztek meg kiskőrösi „Mindenjó” házba. A finom bolognai spagetti után a gyerekek egy kicsit pihentek és medencéztek, hogy aztán nagy lendülettel vessék bele magukat a Mindenjó Olimpiába.
Ilyen programot még nem szerveztünk a kicsik táborában, így mindenki nagyon izgatottan várta ezt a csapatépítő programot. 4 csapat ál össze a versenyre.
*Smile: Breszka Ági, Balogh Bori, Kiss Máté, Istokovics Panna, Kindla Zalán, Garab Szonja, Cser Sári, Molnár Domi
*Csepeli Kenguruk: Dr. Horváth Virág, Péter Lajos, Marosi Kolos, Dóda Rami, Muhi Lilla, Fodor Ella, Szabó Máté, Zatkalik-Peresztegi Rozi
*Pizzapikonok: Ábrahám Ágica, Berencsi Merci, Ungvári Noel, Fodor Marci, Vincze Vanda, Halák Luca, Tollas Emi
*Hős Hetes: Halászi-Harsányi Míra, Zóka Levi, Németh Domi, Fodor Menta, Janek Niki
A bemutatkozás után 5 sportágban indultak a csapatok. Volt úszás, futás, lövészet, asztali tenisz és triatlon. Hatalmas nagy izgalmakkal telt el a verseny és mindenki 100% erőt rakott bele a ráeső sportfeladatára. Minden csapat nagyon jól teljesített és mind az igazi olimpián itt is századmásodperceken múltak az eredmények.
Az eredményhirdetés majd a tábor egyik délutánján lesz, mivel a sportolás után nagyon éhesek lettek a gyerekek, így azonnal sütögetni kezdett a csapat. A mozgalmas nap után fáradtan, de boldogan tért mindenki nyugovóra.

Második nap:

A császártöltési Parkerdei nap az egyik kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Izgalmas erdei vetélkedővel készültünk és finomabbnál finomabb falatokat készítettek a császártöltési segítők. A megérkezést követően frissen készült sütemények várták a „kiéhezett” táborozókat.
Köszönjük a finom süteményeket és pizzát a császártöltésieknek!
A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és kísérőik 7 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Az izgalmas versenyek után, egy császártöltési támogatónk izgalmas traktor útra vitte a táborozókat, amit nagyon élveztek a gyerekek. Miután a csapat visszaért a házba a kimelegedett gyerekek csobbantak egy nagyot a medencében. A vacsora finom sült csirke és sült krumpli volt, amit Takács Gábor, Bálint Zsolt és Csővári Misi készített.
Nagyon köszönjük a főzést!
A vacsora után még a csapatverseny eredményei is kihirdetésre kerültek.
1. helyezett: Rafináltak
2. helyezett: Áfonyás fagyik
3. helyezett: Jegesmedvék

Harmadik nap:

A szerdai napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után buszra pattantak a gyerekek és kísérőik és Kerekegyházáig meg sem álltak. Kerekerdő Kalandparkba ment a csapat, ami nagy sikert aratott, hisz 2 órán keresztül másztak a fákon a gyerkőcök. Volt, akik 1 méter magasban küzdhették le az akadályokat, de a kicsit nagyobbak akár 5 méteres magasságba is felmehettek, hogy kipróbálják ügyességüket. A kifáradt csapat nagy örömmel csobbant a medencébe, hogy lehűtse magát. Voltak akik a vacsora előtt még ping-pongoztak és voltak akik már a pénteki Ki-Mit-Tudra készültek. A lecsó vacsora után még játszottak a gyerekek, majd fáradtan, de boldogan tért nyugovóra a kis csapat.

Negyedik nap:

A kiadós alvás után finom reggelivel indították a táborozók a napot. Mindenki izgatottan várta a csütörtöki programot, hisz a Magyarkertbe utazott a kis társaság, ahol még nem voltak sose a táborozók. A Magyarkert arról híres, hogy Magyarország kicsinyített mása, egy egyedülálló „terepasztal”, amely 1:1000 méretarányban ábrázolja hazánkat. Miután a csapat megérkezett rögtön körbe is sétálták a parkot. A helyszín finom bográcsos krumplipaprikással várta a táborozókat. A nagy meleg ellenére ebéd után a kis csapat még részt vett egy kincskereső programban, amiért ajándékot is kaptak. Haza felé úton megálltak fagyizni Soltvadkerten a Korona fagyizóban, hogy kicsit lehűtsék magukat ebben a nagy melegben. Nem is csoda, hogy hazaérkezés után mindenki szaladt a medencébe egyet csobbanni. A vacsora után egyik kis táborozónak megünnepelték a születés napját, aki nagyon meglepődött hisz nem tudta, hogy tortával fognak neki kedveskedni. Este mindenki vidám emlékekkel tért nyugovóra, hogy jól kipihenjék magukat a következő napra.

Ötödik nap:

Az utolsó teljes napot a házban töltötte a csapat. Délelőtt kézműves foglalkozásra érkezett Kudronné Anti Ági, akivel szíveket és vásznat festettek a tábororzók. Szebbnél szebb alkotások készültek, amiket a gyerekek haza is vihettek magukkal. A laktató ebéd után, mindenki izgatottan készült a délutáni Ki-Mit-Tudra. Mint minden éveben a kísérők most is beöltöztek, idén a téma a magyar népmesék és mesék voltak. Nagy nevetések között telt a „tehetségkutató”. Minden táborozó külön számmal készült és profi előadások születtek. Az műsorokat a táborvezető záróbeszéde zárta, amiben megköszönte az önkénteseknek az egy hetes munkát és kis útravalót adott a táborozó gyerekeknek. Az estét egy fergeteges diszkóval zárt a csapat.

Hatodik nap:

Az utolsó nap a búcsúzkodásról szólt. Ezek mindig nehéz órák, mind a gyerekeknek, mind a kísérőknek, hisz egy nagyszerű tábort és légkört nehéz ott hagyni. A délelőtti órákban egyik táborozónk anyukája meglepte a gyerekeket és csodás fonatokat varázsolt nekik.
Ebéd után piros autókba pattantak a gyerekek és feledhetetlen emlékekkel hagyták el a Mindenjó házat.

Képgaléria:

Első napMásodik napHarmadik napNegyedik napÖtödik napHatodik nap