Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Mindenjó tábor, kicsik 2021 – Beszámoló

2021. július 20.

Első nap:

Egy év kihagyás után újra megszerveztük a kiskőrösi „Mindenjó” tábort, daganatos betegségből gyógyult gyermekeknek a kiskőrösi Rehabilitációs központba. Első turnusunkban 6-13 év közötti gyerekek vesznek részt. Minden kis táborozót és önkéntest hatalmas nagy örömmel töltöttel az újratalálkozás.
A szobák elfoglalása és a kicsomagolás után finom ebédet evett a csapat, ami mindenkinek a foga alá volt, hisz rántott hús volt. A nagy melegre való tekintettel ebéd után a gyerekek a Vizes Villában található medencében csobbanhattak egy nagyot. A hűsítő víz után a gyerekek és a tábori kísérők csapatokba rendeződtek, hogy együtt készüljenek a „Mindenjó” Air race-re. A játék különlegessége, hogy a csapatoknak 10 db papírrepülőt kell hajtogatni, logót tervezni és csapatkiáltást kell kitalálni. A nyertes csapat az volt, akinek a repülői a legmesszebb repültek. Vacsorára szalonnát és grill kolbászt sütöttek a gyerekek, amit mindenki jó ízűen fogyasztott el. Lefekvés előtt még egy kis közös játékra és táncolásra is maradt idő, majd vidámsággal töltve tért nyugovóra a csapat.

Második nap:

A kiadós alvás után finom reggelivel indították a táborozók a napot. Mindenki izgatottan várta a keddi programot, hisz Bugacpusztára utazott a kis társaság, hogy megismerkedhessenek a helyi tanyavilággal és állatokkal. Miután a csapat megérkezett rögtön lovas kocsikra pattantak és körbe kocsikáztak bugaci réteket-mezőket. A kocsis rázós út után, amit egyébként nagyon élveztek a gyerekek, megnézték a tanya múzeumot. Dél körül egy látványos lovas- és csikós bemutatót néztek meg a táborozok. Az előadás lélegzetelállító volt, hisz volt puszta ötös lovaglás és lovas trükkök is. A látványos műsor után finom gulyáslevest és tejes pitét ebédeltek. A program ebéd után még nem ért végett, hisz hátra volt még a pusztai öttusa, ahol a gyerekek és kísérők különböző sorversenyeken vettek részt, mint például: patkódobás, vagy talicskatolás. A nyertes csapat gyerekpezsgőt és paprikafüzért kapott. A mozgalmas program után visszatért a csapat a „Mindenjó” házba, ahol voltak, akik nagyot csobbantak a medencébe és voltak, akik már a Ki-Mit-Tudra készültek. A jól elfáradt gyerekek nagy örömmel fogadták a vacsorát, ami makaróni volt. Este mindenki vidám emlékekkel tért nyugovóra, hogy jól kipihenjék magukat a következő napra.

Harmadik nap:

Évről évre a Parkerdei nap a kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Ezt a napot Császártöltésen töltötte a csapat. Izgalmas erdei vetélkedővel és finomabbnál finomabb falatokkal várták a gyerekeket a császártöltési segítők. A megérkezést követően terülj – terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pizza, meggyes pite, kenyérlángos, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és kísérőik 8 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Az izgalmas versenyek után, erőt próbáló focimeccs vette kezdetét. A kis falu lakói a sütemények mellett még jégkrémmel és dinnyével is meglepték a táborozókat. Miután a csapat visszaért a házba a kimelegedett gyerekek csobbantak egy nagyot a medencében. Vacsora előtt még a csapatverseny eredményei is kihirdetésre kerültek.

Negyedik nap: 
 
Csütörtöki napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után buszra pattantak a gyerekek és kísérőik és Kerekegyházáig meg sem álltak. Kerekerdő Kalandparkba ment a csapat, ami nagy sikert aratott, hisz 4 órán keresztül másztak a fákon a gyerkőcök. Volt, akik 1 méter magasban küzdhették le az akadályokat, de a kicsit nagyobbak akár 5 méteres magasságba is felmehettek, hogy kipróbálják ügyességüket. A fárasztó park után hazafelé Kiskőrösön finom fagyit evett a csapat. Délután szabad programok voltak köztük asztaliteniszezés és medencézés. A vacsorát mindenki nagy örömmel fogadta hisz sült hús volt sült krumplival. Lefekvés előtt még egy jó nagyot kocka pókereztek a gyerekek és kísérők.
 
Ötödik nap:
 

A pénteki nap a tábor utolsó előtti napja. Reggel a megszokott 8 órai ébresztő után megreggelizett, majd közösen elindultak a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpontba. Több csoportban interaktív utazást élhettek át a már mindenki által jól ismert János Vitézzel. Az út során sok élményben volt része gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt. Találkoztak a zsiványokkal, megküzdöttek a sötétség földjén a gonosz boszorkányokkal, utaztak a griff madár hátán, beálltak katonának, majd végül Tündérországban találták magunkat. A látogatóközpont után a csapat visszatért a Mindenjó házba és a gyerekek készültek az esti Ki-Mit-Tudra. Az ebéd után, ami gulyásleves volt és palacsinta még egyszer utoljára nagyot csobbantak a gyerekek a medencében. Egész héten mindenki izgatottan készült a „KI-MIT-TUDRA”, így már nagyon várták a gyerekek az estét. Idén a kísérők cirkuszosoknak öltöztek. Minden gyerkőc kisebb nagyobb előadással készült. A fél órás műsor után, minden résztvevő emléklapot és csokoládét kapott az ügyes teljesítményéért. Az estét egy hatalmas buli zárta, ami után a gyerekek fáradtan, de vidáman mentek aludni.

 
Képgaléria:
Első napMásodik napHarmadik napNegyedik nap
Ötödik nap