Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Kórházon kívüli segítségnyújtás

2011. január 20.

A kiskőrösi “Mindenjó” ház a személyi jövedelemadó 1%-ból valamint kiemelkedő támogatónk a Penny Market támogatásából épült.

A rehabilitáció segítségével javítani lehet a daganatos és leukémiás gyermek életminőségén. Ez vettük figyelembe amikor összeállítottuk a Rehabilitációs Központ programját. A súlyos, gyermekrákkal küzdő gyermekre hosszú, sokszor évekig tartó kórházi kezelések várnak. Ez idő alatt nem vehetnek részt saját korosztályuk elfoglaltságában. A kórház és az otthonuk között mozognak. A hosszú kórházi tartózkodás, az ágyhoz infúzióhoz kötött állapot lelkileg nagyon megterheli a daganatos és leukémiás gyermeket.

A programokat úgy állítottuk össze, hogy segítséget nyújtsunk a lelki és testi terhek feldolgozásában. Tapasztalataink bizonyítják, hogy a “Mindenjó” házban járt gyermekek a következő kezelésnél együttműködőbbek, tele vannak élményekkel, sokkal jobban viselik a fájdalmas kezeléseket.

Művészetterápia, kézművesfoglalkozások, állat-programok, vízi-terápia, múzeum- és könyvtárlátogatás, kerékpár és egyéb túrázások várják a kis betegeket a kiskőrösi “Mindenjó” házban.

Egyedülálló a központ vizes részlege, amely teljesen a daganatos és leukémiás gyermekek igényeinek megfelelően épült. Vegyszermentes medence és a betegségükre szabott vízi terápia várja a beteg gyermekeket.

A programok az ellátás és a szállítás a beteg gyermekeknek térítésmentes, az alapítvány a személyi jövedelemadó 1%-ból biztosítja.