Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Kikapcsolódási lehetőség Pamukon

2012. február 01.

A Weisz Bt. vezetője, Weisz Imre évek óta támogatja a daganatos, leukémiás gyermekek rehabilitációját, s alapítványunk szabadidős programjait. Idén a pamuki Weisz Kúriában térítésmentesen tölthetnek el egy-egy hosszú hétvégét, s pihenhetik ki a kezelések fáradalmait a daganatos, leukémiás gyermekeket nevelő családok.

A Weisz Kúria a belső somogyi dombság völgyében található, Somogyvár szomszédságában. A kúriához egy farm is tartozik. Az itt található 11 lóval (póni és normál lovak) a kicsik és felnőttek lovagolhatnak, kocsikázhatnak a környező tájakon. A Balaton és a megyeszékhely Kaposvár is mindössze 25 km távolságra található. A csisztapusztai fürdő kiváló termálvizével lehetőséget biztosít a gyógyulni és felfrissülni vágyok részére akár a kora tavaszi és késő őszi időszakban is. Távolsága a kúriától mindössze 15 km. A Kúriától 12 km-re található a somogyvámosi Krisna-völgy, amely kiváló lehetőséget biztosít minden érdeklődő számára, hogy közelebbről megismerkedhessen az ősi indiai kultúra minden elemével: építészetével, zenéjével, műalkotásaival, filozófiájával, természet- és társadalomtudományával és nem utolsó sorban konyhaművészetével. A Pamuktól 7 km-re lévő Somogyváron, a kupavári tetőn állt Koppány vezér udvarháza. A kolostorrom alatti völgyben a tágas és gyönyörű berek szélén – emlékhely idézi a pogány vezért. A monostor alapítása Szent László nevéhez fűződik, akit itt temettek el először. A monostor helyén ma – természetvédelmi környezetben – múzeum csábít időzésre.

Akik tehát a nagyváros forgataga után igazán nyugodt, csendes pihenésre vágynak, azok számára Pamuk az ideális célpont.

A házban kandallóval lehet fűteni, fa van. Ágynemű van, huzatot, törölközőt, konyharuhát hozni kell, személyzet a házban nincs, így a kikapcsolódó család feladata, hogy rendet és tisztaságot hagyjon maga után. Az étkezésről mindenki maga gondoskodik. A házat nagylelkű támogatónk jóvoltából térítésmentesen vehetik igénybe a daganatos, leukémiás gyermekeket nevelő családok.

A Kúria csütörtökön délutántól vasárnap délutánig áll a szülők rendelkezésére.

Jelentkezni lehet személyesen az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány budapesti irodájában (1094 Budapest, Angyal u. 36. fszt.), illetve az alábbi jelentkezési lap kitöltésével e-mail-ben (iroda@dgy.hu) vagy faxon (06-1/299-0422).