Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Jótékonysági Pókerverseny 2011.11.18. – Beszámoló

2011. november 19.

Alapítványunk 2011. november 18-án jótékonysági pókerversenyt szervezett Sipos Péter karprotézisének támogatására a Lion’s Garden Hotelben.

Sipos Péter 13 éves volt, amikor az orvosok rosszindulatú lágyrész daganatot találtak a karjában. A betegség elleni eredményes küzdelemhez két évvel később sajnos amputálni kellett Peti jobb karját.

Peti korábban versenyszerűen kosárlabdázott, a sport a mai napig rendkívül fontos az életében. Jelenleg iskolai tanulmányai mellett a Zuglói Sasok kosárlabda csapat segédedzője, tizenegy éves gyerekeket edzenek. Egy éve a tizennégy éves gyerekekkel országos bajnoki címet szereztek.

Peti vágya, hogy kosárlabdaedző legyen, előbb gyerekekkel, majd felnőttekkel is szeretne foglalkozni.

Egy olyan karprotézis, amely mind esztétikailag, mind praktikus okokból alkalmas volna arra, hogy segítsen elérni célját több mint hétmillió forintba kerül.

Peti családja a pókerverseny meghirdetéséig összegyűjtötte a szükséges pénz felét.

A pókerversenyhez kapcsolódóan Fridvalszki Richárd (Fricirics, Las Vegasban rendezett világbajnokság 4. helyezettje) felhívására a Pókerakadémia pókeresei egy hét alatt hárommillió-háromszázötvenezer forintot ajánlottak fel.

A pókerversenyen további közel félmillió forint gyűlt össze.

Így a pókeresek összefogásával Peti álma valóra válhat, egy megfelelő protézissel teljes életet élhet.

Több magyar pókervilágbajnok és ismert pókerjátékos is megjelent a versenyen. Gelencsér „Iteopepe” Péter már korábban is jótékonykodott, amikor felajánlotta az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére az Unibet Pókermilliomoson szerzett bajnoki nyereményének egy részét.

Kwaysser Valdemár Ákos (Luigi) és Kaló Dénes számára sem újdonság az adományozás, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány korábbi versenyein is részt vettek.

Köszönjük Fridwalszki Richárdnak, Lanszki Zoltánnak és a Póker Akadémiának, Görög Csabának Börő Attilának, Csák Imrének. Köszönjük annak a közel kétszáz pókeresnek, akik távolról támogatták Peti gyógyulását, köszönjük a GameWorldnek és Kaczur Tibornak az asztalokat, a Lions Garden Hotelnek és Tóth Ernőnek a helyet. Köszönjük az osztók kiváló munkáját.

Köszönjük Peti nevében mindnyájatoknak!

A jótékonysági versenyt Kovács Dániel nyerte meg, a második helyezett Szűcs Kristóf lett, a harmadik helyen pedig Fodor Viktor végzett.