Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Jótékonysági Póker 2013. – Beszámoló

2013. október 15.

Sikeres és jó hangulatú volt a Jótékonysági póker rendezvényünk. Az est színvonalát emelték a profi világ kiemelkedő magyar játékosai: Kwaysser Valdemár Ákos, Tóth Richárd, Mravik Bence, Gelencsér Péter. Összesen 46 játékos ült asztalhoz, és valamennyien kitettek magukért, mert összesen 603.000 forint adomány érkezett a kihelyezett perselybe.

Az egyszer használatos eszközök átadásáról tájékoztatjuk támogatóinkat, itt a honlapon és az alapítvány facebook oldalán.

    • Banko Ádám – I. hely
    • Kéri Károly – II. hely
    • Palotás Zoltán – III. hely

Minden játékosnak köszönjük a részvételt!

A magyar pókeresek ezúttal a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályát támogathatják 5 ezer forint nevezési díjú jótékonysági pókerversenyen. A hazai pókerélet krémje már jelezte indulását. Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a pókertársadalom 2011-ben talált egymásra. A rák elleni küzdelemben karját elvesztő Sipos Péter protézisére rendeztek jótékonysági pókertornát. A pókerközösség egy emberként állt a kezdeményezés mellé, azok is jelezték, hogy szívesen segítenének, akik nem tudtak indulni. 200 játékos alig 9 nap alatt 3,35 millió forintot adományozott, emellé a jótékonysági verseny 51 indulója további 490 ezer forintot gyűjtött, így a pókerközösség több mint 3,8 millió forinttal járult hozzá a 7 millió forintos karprotézis megvételéhez.

“Peti ügye nem jut ennyire, ha ti nem fogtok össze. Nagyon köszönjük! Az alapítvány 12 éves működése alatt ekkora összefogással még nem találkoztam” – nyilatkozta az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke.

Az alapítvány és a pókerközösség azóta is több alkalommal összefogott, mára hagyománnyá vált az őszi jótékonysági pókerverseny.
Az idei tornára november 16-án szombaton 18:00 órától kerül sor a Lion’s Garden Hotelben (1146 Budapest, Cházár András utca 4.). A magyar pókerjátékosok ezúttal a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályait támogathatják, egyszer használatos eszközök beszerzéséhez járulnak hozzá játékukkal.

“Az egyszer használatos eszközökről azt kell tudni, hogy a gyermekek biztonságát szolgáló eszközökről van szó. Cseppmentessé, sterillé teszik az infúziók, citosztatikumok készítését és beadását. Javítja a kezelés alatt álló gyermekek életminőségét, mert ezekkel az eszközökkel könnyebben mozog, nincs mindig ágyhoz kötve” – mondta Dr. Kovács Gábor, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika osztályvezető főorvosa.

A verseny nevezési díja minimálisan 5 ezer forint, de természetesen nagyobb összeggel is hozzájárulhatnak a játékosok az ügyhöz. A részvételhez regisztráció szükséges, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány e-mailjén kell jeleznetek részvételi szándékotokat. E-mail: iroda@dgy.hu.
Segítsünk pókerrel a daganatos gyermekeken!