Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Játszótér átadás a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

2022. október 19.

“Átadásra került a Rehabilitációs játszótér a Klinikánkon, mely jól szimbolizálja a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika korábbi fejlesztési terveinek megvalósulását. A közel 18 millió forintos beruházás az Auchan Magyarország, valamint az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásával valósult meg, az intézményben kezelt gyermekek legnagyobb örömére.
A most átadott, a klinika belső udvarán kialakított játszótér egy olyan, EU szabványoknak megfelelő, gyermekbarát terület, melyet jó ideje szerettek volna megvalósítani az intézmény vezetői. A megépítés során különleges figyelmet fordítottak az elkészült játékok minőségére: természetes, zömében minőségi faanyagok felhasználásával készült, egyedi tervezésű ergonomikus játszóeszközök kaptak helyet az udvar biztonságosan körbekerített területén.
A játszótér kivitelezője az „IPS Gyermekszem Kft. – A Biztonságos Játszótér” nevű, 15 év tapasztalattal rendelkező szakmai csapat teljes mértékben igazodott a Klinika igényeihez, így jött létre az az udvari játszóbirodalom, ahol az intézményben tartózkodó gyermekeknek biztonságos körülmények között önfeledt játékra, társaikkal és kísérőikkel való tartalmas együttlétre van lehetőségük. Mindez együttesen deríti jó kedvre a kicsiket, ami jelentős mértékben hozzájárul gyógyulásukhoz.
Tavaly novemberben kezdődött az Auchan Magyarország karácsonyi jótékonysági kampánya, amellyel a klinika kérésére egy kültéri rehabilitációs játszótérre gyűjtöttek a vásárlókkal közösen. Az ünnepi időszakban eladott kis plüsshódok után, év elején 16 millió forintot adtak át a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az összegből így megépülhetett az a speciális játszótér, mellyel a gyógyító munkát leginkább lelki oldalról lehet majd még hatékonyabbá tenni.” – forrás Tűzoltó utcai Gyermekklinika
Hivatalos cikk