Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

IV. Kiskőrösi Bajnokok Versenye – beszámoló

2024. május 16.

Alapítványunk 2024. április 12-14. között negyedik alkalommal rendezte meg a Kiskőrösi Bajnokok Versenyét, melyen olyan 8-19 év közötti gyerekek vehettek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyerekek 6 sportágban mérhették össze az erejüket: lövészetben, úszásban, futásban, sakkban, asztaliteniszben és triatlonban. Összesen 60 gyermek érkezett a rendezvényre és ugyan ennyi önkéntes segítette a 3 nap levezetését.

Alapítványunk 25 éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat és a kezelésüket végző kórházi osztályokat.

Első nap:

Pénteken 10 órakor érkeztek meg az ország 5 onkológiai központjából a gyermekek Kiskőrösre, a Vinum Hotelbe. Egy kis eligazítás után a gyermekek az önkéntesek segítségével elfoglalhatták a szobájukat. 11 órakor kezdődött a IV. Kiskőrösi Bajnokok Versenye hivatalos megnyitója, ahol beszédet mondott Takácsné Stalter Judit az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke és köszöntötte a gyerekeket és önkénteseket Gáspár Dávid. A megnyitó után kezdetét vette a lövészet és a sakkverseny. A csapat 3 felé szakadt, az egyik része a gyerekeknek a lőtérre ment, másik része a Mindenjó házba ment csapatépítő programokra és kézműveskedésre, a harmadik csapat pedig a Vinum Hotetben maradt a sakkversenyen. A lövészet versenyt Maglódi Attila és Maglódiné Tóth Szilvia vezette le, melyen összesen 40 gyermek indult. A sakkversenyt, Follard András sakkmester bonyolította le. 13:30-ra befejeződött a sakkverseny és a lövészetverseny első köre, majd egy finom ebéd várt mindenkit a Vinum Hotelben. Ebéd után pedig folytatódott a lövészet verseny. Azok a gyermekek, aki nem indultak lövészetből, különböző szabadidős tevékenységeken vehettek részt a Mindenjó házban, például Nuszpl Kinga csodás hajakat varázsolt a kislányoknak, Pásztor Gyula vízi játékokkal várta gyerekeket, Pektor Gabriellával sportjátékokat játszhattak a gyerekek és kézműveskedni is lehetett. A versenyek és a szabadidős programok után a gyermekek éhesen ültek az asztalokhoz és fogyasztották el a vacsorát. 20:00 órakor Kis Zoltán táncmester, táncházzal mozgatta meg kicsiket és nagyokat. A csapat első perctől az utolsóig végi táncolta a 1,5 órás mulatozást, mindenkinek nagyon jó kedve lett a program végére. Este mindenki boldogan ment a szobájába aludni.

Második nap:

A szombati napon a 7 órai ébresztő után, svédasztalos reggeli fogadta az álmos, de annál vidámabb csapatot. Mindenki kedvére válogathatott a finomabbnál finomabb ételek és italok közül. A bőséges reggeli után átmentek a gyerekek és a kísérők a Wattay Sportcsarnokba, ahol 9 órakor Pektor Gabriella egy reggeli közös tornával mozgatta meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. A futó versennyel kezdődött a nap. A lelkes gyerekek és önkéntesek hangos szurkolással buzdították a futókat. Ez után pedig az asztalitenisz, úszás és triatlon vette kezdetét. Az asztalitenisz versenyt Radó György vezette le. Az asztalitenisszel párhuzamosan zajlott az úszóverseny, melyet Pásztor Gyula vezetett le. Minden gyerek abban az úszásnemben indult, amiben szeretett volna és a legjobbnak érezte magát. Nagy buzdítások és hajrázások közepette zajlott a verseny, ami jó hangulatban telt el. Új sportágként a gyerekek kipróbálhatták magukat a triatlon versenyszámban is,, melyben futás, távolugrás és medicin labda dobás volt. A versenyek alatt a Sportcsarnokban a gyermekek virsli ebédet kaptak, illetve rengeteg sütemény, gyümölcs és finom üdítőitalok közül válogathattak. Azok a gyerekek, akik már nem versenyeztek, császártöltési és kiskőrösi önkéntesekkel kézműveskedhettek, Vincze Márton vicces karikatúrákat készített a gyerekekről, Pintér Noémi arc festéssel szépítette a lányokat és Fekete Rita pedig szebbnél szebb csillám tetoválásokat készített. A délutánt egy hatalmas sorversennyel zárták, Gabi néni vezetésével. A hosszú versenynap után következett a Vinum Hotelben az eredményhirdetés, amit a gyerekek nagy izgalommal vártak. Az érmeket és okleveleket orvosok, támogatók és önkéntesek adták át. A hangulat leírhatatlan volt, mindenki tapsolt, éljenzett a győzteseknek. De ami a legfontosabb, hogy minden gyermek éremmel a kezében tudott a csoportképhez állni. Az eredményhirdetés után minden gyermek személyre szabott ajándékokat kapott. 19:00 órakor mindenki éhesen érkezett a vacsorára, majd az estét a nagyteremben a gyerekek táncmulatsága zárta.

Harmadik nap:

Vasárnap a hazautazás napja volt. A gyermekek sok élménnyel és ajándékkal térhettek haza. Sok új barátság született a gyermekek körében. Reméljük, hogy mindenki felejthetetlen hétvégét töltött a IV. Kiskőrösi Bajnokok Versenyén.

Eredmények:

Köszönettel tartozunk az esemény sportvezetőinek, önkénteseinek és munkatársainknak:

Az esemény kiemelt támogatói:

Képgaléria:

Ésik Fruzsina képei:

Első napMásodik nap

Márkus Lilla képei:

Első napMásodik napÉremátadó

Cikkek:

Vira magazin – beszámolóBaon magazin – beszámolóRónaszéki fürdőRégió napló

Riportok:

M1 hírek – 10:57 perctől