Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

I. Bajnokok Versenye Kiskőrös 2019. – Beszámoló

2019. április 12.

Alapítványunk  2019. április 5-7-ig első alkalommal rendezte meg a Bajnokok Versenyét Kiskőrösön, melyen olyan 6-17 év közötti gyerekek vehettek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyerekek 5 sportágban mérhették össze az erejüket: lövészetben, úszásban, futásban, sakkban és asztaliteniszben.

Alapítványunk 20 éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat és a kezelésüket végző kórházi osztályokat. 10 éve vesznek részt minden nyáron Moszkvában a Győztesek versenyén, melynek szervezői a meghívott országok alapítványait is hasonló verseny megrendezésére ösztönzik a saját országukban.

Első nap:

Pénteken 10 órakor érkeztek meg az ország 5 onkológiai központjából a gyermekek Kiskőrösre, a Vinum Hotelbe. Egy kis eligazítás után a gyermekek az önkéntesek segítségével elfoglalhatták a szobájukat. 11 órakor kezdődött a Győztesek Versenye hivatalos megnyitója, ahol beszédet mondott Domonyi László Kiskőrös polgármestere, Polgár Judit sakknagymester és Takácsné Stalter Judit az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke. A megnyitó után kezdetét vette az úszóverseny és a sakkszimultán, amit 13 gyermek Polgár Judittal játszhatott. A csapat 2 felé szakadt, az egyik fele a Kiskőrösi Városi Uszodában az úszás versenyszámban induló gyermekeknek szurkolt, a másik fele pedig a sakkszimultánt izgulta végig. Az úszóversenyen minden gyerek abban az úszás nemben indult amiben szeretett volna és a legjobbnak érezte magát. Nagy buzdítások és hajrázások közepette zajlott a verseny, ami nagyon jó hangulatban telt el. Délután 1 órára befejeződött az úszóverseny és a sakkszimultán is, majd egy finom ebéd várt mindenkit a Vinum Hotel ebédlőjében. Ebéd után pedig elkezdődött a sakkverseny, amit Domokos Gábor sakkmester bonyolított le. Azok a gyermekek, aki nem indultak sakkból és úszásból különböző szabadidős tevékenységeken vehettek részt. A „Mindenjó” Házban kézműveskedéssel várták a gyerekeket a helyi önkéntesek, a Kiskőrösi Lőtéren pedig kipróbálhatták a lövészetet, valamint egész nap Pintácsi Viki szórakoztatta a gyerekeket tánccal, énekléssel, játékkal. A versenyek és a sok szabadidős programok után a gyermekek éhesen ültek az asztalokhoz és fogyasztották el a vacsorát. Este 7 órakor az Alma együttes koncertje következett. A koncertet a gyerekek mellett a felnőttek is nagyon élvezték, az együttes frontembere mindenkit megmozgatott, megénekeltetett. A csapat együtt énekelt, együtt táncolt nagyon jó lezárása volt az eseménydús pénteki napnak.

Második nap:

A szombati napon a 7 órai ébresztő után levonultunk a szálloda éttermébe, ahol svédasztalos reggeli fogadta az álmos, de annál lelkesebb csapatot. Mindenki kedvére válogathatott a finomabbnál finomabb ételek és italok közül. A bőséges reggeli után átmentünk a Kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium Sportcsarnokába, ahol 9 órakor elkezdődött a futás versenyszám, sok lelkesítő önkéntes szurkolásával. A futás után pedig az asztalitenisz vette kezdetét. Az asztalitenisz versenyt Mátyus Zoltán a Soltvadkerti FC vezetője és lánya Mátyus Eszter vezette le. Két korcsoportban indultak a gyerekek, nagy küzdelemben, hosszú mérkőzések után alakult ki a végeredmény. A Magyar Asztalitenisz Szövetség a 2 korcsoport első 3 helyezettjét Asztalitenisz Világbajnokság  belépőjegyekkel jutalmazta. A sportcsarnokban a gyermekek szendvicsebédet kaptak, illetve rengeteg sütemény, gyümölcs és finom üdítőitalok közül válogathattak. A versenyek között sportcsarnokban helyi önkéntesek biztosították a kézműves foglalkozást, valamint 3 testnevelő tanár sorversenyekkel, pontszerző kosárra dobással és játékos testmozgással színesítették a délutánt. Az asztalitenisz után a lövészet versenyszám következett a Kiskőrösi Lőpályán. A versenyt Maglódi Attila és Maglódiné Tóth Szilvia vezette le. A hosszú versenynap után következett a sportcsarnokban az eredményhirdetés, amit a gyerekek nagy izgalommal vártak. Az érmeket és okleveleket sportolók, orvosok, támogatók és önkéntesek adták át a gyermekeknek. A hangulat leírhatatlan volt, mindenki tapsolt, dübögött, éljenzett a győzteseknek. Az eredményhirdetés után minden gyermek ajándékokat és emléklapot kapott. A Vinum Hotelben este 7órakor várta az éhes csapatot a vacsora, majd az estét a nagyteremben a gyerekek karaokee partija és táncmulatság zárta. Vasárnap a hazautazás napja volt. A gyermekek sok élménnyel és ajándékkal térhettek haza. Sok új barátság született a gyermekek körében és ezután is szívesen látjuk őket minden alapítványunk által szervezett programon! Reméljük, hogy mindenki felejthetetlen  hétvégét töltött a Győztesek Versenyén.

Eredmények:

Úszás eredmények:

7-11 év fiú 
I. helyezett: Fürcht Erik
II. helyezett: Kiss Máté
III. helyezett: Laki Bercel

12-17 év fiú 
I. helyezett: Balla Gergő
II. helyezett: Banicz Zoltán
III. helyezett: Buzder-Lantos Róbert

7-11 év lány 
I. helyezett: Kopornyik Kata
II. helyezett: Istokovics Panna
III. helyezett: Janek Nikolett

12-17 év lány
I. helyezett: Horváth Dorina
II. helyezett: Polgár Hanna
III. helyezett: Török Maja

Sakk eredmények:

7-11 év 
I. helyezett: Benkő Mária
II. helyezett: Bendes Zsófia
III. helyezett: Piatkó Kira

12-17 év 
I. helyezett: Laki Bercel
II. helyezett: Fekete Milán
III. helyezett: Tamás Milán

Futás eredmények:

7-11 év fiú
I. helyezett: Balogh Norbert
II. helyezett: Kovács Ádám
III. helyezett: Mészár Dominik

12-17 év fiú
I. helyezett: Bánfalvi Bálint
II. helyezett: Halász Máté
III. helyezett: Kovács Máté

7-11 év lány
I. helyezett: Fertődi Beatrix
II. helyezett: Istokovics Panna
III. helyezett: Kopornyik Kata

12-17 év lány
I. helyezett: Horváth Dorina
II. helyezett: Kaló Brigitta
III. helyezett: Polgár Hanna

Asztalitenisz eredmények:

7-11 év 
I. helyezett: Kovács Ádám
II. helyezett: Kiss Máté
III. helyezett: Nagy Laura Luca

12-16 év 
I. helyezett: Szokolics Sára
II. helyezett: Kovács Kevin Attila 
III. helyezett: Fekete Milán

Lövészet eredmények:

Fiú
I. helyezett: Kalina Tamás Zoltán
II. helyezett: Lassu Levente
III. helyezett: Kovács Máté

Lány
I. helyezett: Kovács Fanni Veronika
II. helyezett:  Horváth Dorina
III. helyezett: Kucsera Hanna

Képgaléria:

Megnyitó és sakkszimultán Úszás verseny Sakk verseny Lövészet verseny Futás verseny Asztalitenisz verseny Alma együttes koncertje Éremátadás és záró ceremónia

 

Cikkek:

Moatsz.hu Régió Napló Baon.hu Origo.hu

Kalohirek.hu Hiros.hu

Rádió:

KoronaFm100

Tv riportok:

 

Az esemény támogatói