Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Finn-magyar együttműködés a daganatos gyermekekért

2011. február 28.

Szakmai látogatást tett Magyarországon a finn Sylva Alapítvány elnöke és kuratóriumának tagjai. A helsinki székhelyű Sylva Alapítvány Finnországban a legnagyobb daganatos, leukémiás gyermekeket segítő civil szervezet.  2011. február 23-án szerdán vendégeink betekintést nyertek a magyar daganatos, leukémiás gyermekek magyarországi gyógyításába. Dr. Csóka Monika és Dr. Rényi Imre segítségével bemutattuk nekik a Tűzoltó Utcai Klinika onkológiai és hematológiai osztályait, az ott folyó gyógyító munkát, Pektor Gabriella gyógytestnevelő kollégánk segítségével pedig Alapítványunk klinikai rehabilitációs programjait is megismerhették vendégeink. Ezután megmutattuk a csúcsminőségű műszereket, melyek alapítványunk jóvoltából szolgálják a daganatos, leukémiás gyermekek gyógyítását.

A Sylva emblémája egy tapír, mely azt hivatott szimbolizálni, hogy a gyermek betegsége olyan ritka, mint a tapír Finnországban. Az osztályokon kezelődő gyermekek kaptak tapíros kulcstartót, kitűzőt, egy kis finn csokoládét is.

Ezek után megtekintették mamalakásainkat, ahol a vidéki szülők számára biztosítunk szálláslehetőséget, illetve az alapítványunk budapesti irodájában folyó munkáról is tájékoztatást kaptak.

  1. Február 24-én csütörtökön a Sylva vezetői megismerték alapítványunk klinikán kívüli rehabilitációs programjait. Megtekintették a kiskőrösi Rehabilitációs és Oktatási Központunkat, s találkoztak a házban rehabilitációs programon résztvevő gyermekekkel. A Sylva vezetői különösen érdeklődtek a mozgásrehabilitációs programunk iránt.

A tapasztalatcsere nagyon hasznosnak bizonyult, s első lépésként a gyógyult fiatalok diákcsere programjáról született megállapodás, mely szerint a magyar gyógyult fiatalok számára Finnországban, a finn gyógyult fiatalok számára pedig Magyarországon kerülnek megrendezésre rehabilitációs programok.