Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Egyedülálló rehabilitációs lehetőség a daganatos gyermekek számára Kiskőrösön

2011. december 09.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kiskőrösi Rehabilitációs Központjában 2011. december 9-én 14.00 órakor átadásra kerül a viziterápiás részleg. A megnyitó ünnepségre hivatalos a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkára Dr. Szócska Miklós, illeve a Sportért Felelős Államtitkár Czene Attila.

Kiskőrösi Rehabilitációs Központ használati meleg víz és rehabilitációs medence fűtésének (technológiai hő) részleges előállítása napkollektor segítségével. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1.930.388 Ft.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Rehabilitációs Központ víziterápiás részlegét hat darab napkollektorral szereltük fel. A napkollektorok segítségével állítjuk elő részlegesen a használati meleg vizet, illetve a fűtéshez felhasznált (technológiai) hőt.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Kedvedényezett neve, elérhetősége: Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 6200 Kiskőrös, Mező . 16.

A Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: “Energia Központ Nonprofit Kft.” ENERGIAHATÉKONYSÁGI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS ENERGIA INFORMÁCIÓS ÜGYNÖKSÉG NONPROFIT KFT. 1134 Budapest, Váci út. 45., “D” épület, 6. emelet

A magyar gyermekonkológiában egyedülálló kezdeményezésről van szó, amely régóta meglévő hiányt pótol. A daganatos, leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek immunrendszere a kórházi kezelések alatt jelentősen legyengül, ezért sokszor évekig nem mehetnek fürdőbe, strandra, hiszen a vizes közegben fokozott a fertőzésveszély, melynek nem szabad kitenni ezeket a gyermekeket. Kiskőrösön az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Rehabilitációs Központjában egy speciális viziterápiás részleg épült, amely a legmodernebb szűrőrendszer segítségével gondoskodik a víz tisztán tartásáról.

A kiskőrösi uszoda kizárólag a daganatos, leukémiás gyermekeknek épült. Kiemelkedően fontos, hogy a gyermekek a kiskőrösi rehabilitációs medencében vízi terápiában részesülnek. Az uszoda átadásával megnyílik a lehetőség arra, hogy a számukra megfelelő higiénés körülmények között hasznosíthassák a víz gyógyító hatását. Különösen fontos a terápia az agydaganatos és csontdaganatos gyermekek rehabilitációjában. A víz felhajtóerejét használva különösen hatékonyan lehet a végtagi műtéteken átesett gyermekek felépülését segíteni. Ezenkívül természetesen fontos, hogy élvezhetik a fürdés örömeit is.