Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Daganatos gyermekek szállítása az szja 1%-ból

2013. január 21.

Az alapítvány megalakulása, 1999 óta komoly igény volt a II. számú Gyermekgyógyászati Klinika gyermekonkológiai osztályain és a beteg gyermekeket gondozó szülők részéről is a kezelések idején a gyermekek szállítására. Alapítványunk a felajánlott adó 1%-ból 2003-ban kezdte meg a kezelések alatt álló daganatos és leukémiás gyermekek térítésmentes szállítását  kezelésekre, vizsgálatokra és a kezelések végén az otthonukba történő szállításról is gondoskodunk. Nagyon fontos, hogy nem kell a kezelések végén amúgy is rossz állapotban lévő beteg gyermeknek várnia az egyéb betegszállítókra, nem kell idegenekkel együtt utazniuk, ez nagyon fontos, mert a kemoterápiás kezelésektől legyengül a daganatos gyermek immunrendszere és fogékonyabb a fertőzésekre, hanem alapítványunk gondoskodik a beteg gyermekek szállításáról.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány térítésmentesen biztosítja a gyermekek szállítását, a szolgáltatást a személyi jövedelemadó 1%-ból tartja fenn, állami támogatást nem vesz igénybe erre.

2014-ben a Magnet Bank pályázatán 504.314 Ft támogatást nyertünk a beteg gyermekek szállítására. Köszönjük a Magnet Bank támogatását!

2014 decemberében új betegszállító autót kapott Alapítványunk, mellyel még kényelmesebben utazhatnak a kezelés alatt álló gyermekek. Köszönjük a Penny Market támogatását!