Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Csúcsminőségű digitális röntgenkészülék a daganatos gyermekek gyógyítására

2010. december 20.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a támogatók jóvoltából a 2010. év folyamán is újabb több tízmillió forint értékű gyógyító eszközzel, egy csúcsminőségű digitális röntgenkészülékkel (AGFA DX-S) gazdagodott a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó Utcai Gyermekklinika eszközparkja.

Külön köszönjük a Penny Market Kft-nek és beszállítóiknak a kiemelkedő segítséget, hiszen karácsonyi akciójuk során 6 millió forint gyűlt össze, melynek segítségével meg tudtuk vásárolni ezt a műszert.

A gyermekkori leukémiás daganatos megbetegedéseknél létfontosságú a gyors és pontos diagnózis felállítása, az időbeni felismerés, az állandó és folyamatos ellenőrzés a problémák kiszűrésére. Ebben segít a digitális röntgenkészülék. Az új műszer segítségével a vizsgálat jóval rövidebb ideig tart, a gyermekeket érő sugárterhelés 25-40%-kal alacsonyabb a hagyományos eljárásnál, s egy esetleges áttét korai felismerésére is jóval nagyobb az esély.

A röntgenkészülék átadására 2010. december 20-án, hétfőn 11.30 órakor került sor a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó Utcai Gyermekklinikáján (1094 Budapest, Tűzoltó u. 7-9.). Az eseményen jelen volt Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke, Dr. Bakó Katalin, az alapítvány képviselője, Prof. Dr. Szabó András klinikaigazgató, Dr. Kovács Gábor klinikaigazgató-helyettes, Dr. Karádi Zoltán a Radiológiai Osztály vezetője és kiemelt támogatónk, a Penny Market Kft. képviseletében Elek Ágnes és Dr. Kemény Balázs.

A 30 millió forint értékű műszert a személyi jövedelemadó 1%-ból és támogatóink felajánálsaiból vásároltuk. Köszönjük mindazok segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy újabb csúcsminőségű eszköz szolgálja a daganatos gyermekek gyógyítását, gyógyulását.