Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

Családsegítés

2011. január 23.

Családsegítés

Alapítványunk fő segítő tevékenysége a családsegítés. A súlyos betegséggel küzdő gyermeknek és családjának kiemelkedő támaszra van szükségük. A hosszú, évekig tartó kezelések alatt alapítványunk térítésmentes szolgáltatásaival segíti a rászoruló családokat. A beteg gyermekek szállításával, Mama-lakásokkal a vidéki szülőknek a kezelések idejére, a kiskőrösi rehabilitációs „Mindenjó” házzal és a kórházi ágyak mellett folyó Játékos tornaórák programmal segíti a beteg gyermekek gyógyulását. A térítésmentes programokat a személyi jövedelemadó 1%-ból valamint magánszemélyek és cégek támogatásából biztosítjuk. Alapítványunk évek óta kiemelkedő felajánlást kap az adó 1 %-ból, melyet Családsegítő programunkra fordítunk, ezzel segítve a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását.

 

Gyermekszállítás

Alapítványunk 2003-ban a jövedelemadó 1%-ból vásárolt egy személyszállító kisbuszt Ezzel a járművel szállítjuk a gyermekeket a különböző vizsgálatokra (természetesen, ha nem indokolt mentőautó rendelése) és sugárkezelésekre. A kemoterápiás kezelések után a hazaszállításban is segédkezünk. Az életminőség javításában nagyon sokat tudunk segíteni, hiszen kényelmes körülmények között utazhatnak a daganatos és leukémiás  gyermekek és nem kell hosszú órákat a betegszállítóra várniuk, a fertőzésveszély miatt is nagyon fontos, hogy a daganatos beteg gyermekek ne utazzanak más betegekkel. Nagyon sok a vidéki szállítás is az ország minden pontjára. Kiemelt támogatónk a Penny Market Magyarország támogatásával még egy autót kaptunk, így két autóval tudjuk a gyermekek szállítását biztosítani. 

 

Mama-lakások

A Mama-lakás működtetésével a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályain kezelt vidék gyermekeknek és szüleiknek biztosítjuk. Térítésmentesen segítünk szállásgondjuk megoldásában. Nagyon fontos, hogy a kezelések alatt a szülő gyermeke mellett lehessen. A Mama-lakás a vidéki szülőknek segítenek abban, hogy a kórházi kezelések alatt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikához közel, kulturált, nyugodt körülmények között tudják kipihenni magukat, hogy másnap újult erővel a beteg gyermekük gyógyulását segíthessék. A lakás megvásárlása túlnyomóan a személyi jövedelemadó 1% felajánlásából történt.

 

Játékos tornaórák

A hosszú kórházi tartózkodás alatt kevesebb idő jut a játékra, a tanulásra, a sportolásra pedig sokszor sem lehetősége, sem energiája nincs a kis betegnek. Pektor Gabriella vezetésével alapítványunk 13 éve támogatja a daganatos és leukémiás gyermekek rehabilitációját.

A különböző korú, illetve különböző típusú betegségek esetén a torna egyénre szabott  és speciális megoldásokat igényel, ezeket alapítványunk gyógytestnevelője figyelembe veszi és ennek alapján állította össze a Játékos tornaórák elnevezésű programot a beteg gyermekeknek. Pektor Gabi kiváló eredményeket ér el a daganatos és leukémiás gyermekekkel a foglalkozásokon.

 

 „Mindenjó”ház Kiskőrösön

A kiskőrösi Rehabilitációs Központ az alapítványunknak felajánlott  személyi jövedelemadó 1%-ból épült. A kemoterápiás kezelések között az itt töltött idő testi és lelki feltöltődést ad, hogy a súlyos betegséggel küzdő daganatos és leukémiás gyermekek visszatérve a kórházba a következő kezelést újult erővel kezdjék. Kézműves foglalkozások, állat-terápiák, vízi-terápia, művészet-terápia, tanulást segítő programok és a lélek-erősítő programok várják a gyermekeket. A programokat, az ellátást és az utaztatást is térítésmentesen biztosítja alapítványunk a daganatos és leukémiás gyermekeknek.

Adományozás

A súlyos betegséggel való küzdés lelkileg és anyagilag is igénybe veszi a családokat. Alapítványunk a felajánlott adományokkal segíti a beteg gyermeket és családját, azzal, hogy  továbbítja a rászoruló családoknak a felajánlott adományokat. Az igen nehéz anyagi helyzetben lévő családok nagy örömmel fogadják ezt a segítséget.

Sok szeretettel várjuk a daganatos gyermekeket és szüleiket minden nap 12 és 14 óra között alapítványunk irodájában.

 

Gyógyászati segédeszközök kölcsönzése

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány  a daganatos, leukémiás gyermekek mielőbbi felépüléséhez, rehabilitációjához gyógyászati segédeszközök kölcsönzésével járul hozzá. Az eszközöket az adó 1%-ból vásároljuk és évről-évre bővítjük.

Az alábbi eszközöket a daganatos, leukémiás gyermekek szülei a kezelőorvossal történt egyezetést illetve az orvos beleegyezését követően- meghatározott időtartamra térítésmentesen kikölcsönözhetik:

  • Kis teljesítményű Biopton lámpa illetve ehhez tartozó színterápia
  • Közepes teljesítményű Bioptron lámpa (pl. sebek, gombás fertőzések gyógyulásának elősegítéséhez)Artomot lábmozgató (a lábműtétek után rehabilitációhoz)
  • Szobakerékpár
  • Kerekesszék
  • Gurulós járókeret
  • Három lábú bot
  • Tornaeszközök (előzetesen alapítványunk gyógytornászával egyeztetve)

Az eszközök kölcsönzésével kapcsolatosan kérjük keressék alapítványunk munkatársát McGranaghan-Takács Katalint a következő telefonszámon: +36 30 300 9505.