Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

9. Jótékonysági Póker Verseny 2016. – Beszámoló

2016. november 22.

980.140 forint adomány érkezett a 9. Jótékonysági póker rendezvényünkön, melynek célja daganatos betegségből felgyógyult vagy még kezelés alatt álló gyermekek támogatása. A neves játékosok mellett nagyon sok évek óta visszatérő játékos vett részt a rendezvényen, hogy ily módon is támogathassa a legsúlyosabb betegséggel küzdő gyermekeket. Az adományból Czinege Bendét, Antal Bencét és Bekő Editet fogjuk támogatni.

   • Czinege Bende: 2014. július 21-én született Budapesten. Gyönyörű egészséges kisbaba volt. Pár hónapos korától érdeklődve tekintett a világra, amit szüleivel együtt próbált felfedezni. Sokat kirándultak, vonatoztak, állatokat néztek, nagy kedvencei egyébként a kutyusok lettek. A kisgyermekes családok kevés alvással, de sok nevetéssel teli életét élték, egészen 2015 augusztusáig, amikor is Bende elkezdett betegeskedni. Egy nehezen gyógyuló tüdőgyulladás után jártak először a Heim Pál Kórház Hematológiai osztályán, ahová aztán szeptember 21-én be is költöztek. Ekkor diagnosztizálták Bendénél a leukémia egy fajtáját. Hematológiai osztályon a tartózkodásuk 3 hét után véget ért, majd következett a család életének legborzalmasabb időszaka, a 4 hónapig tartó intenzív osztályos kezelés. Bende túl van 6 komoly hasi műtéten, 60 napot töltött lélegeztető gépen. Ezután kezelése a sebészeten és a hematológián folytatódott még jó néhány hónapig, míg végül orvosai egyöntetű véleménye az lett, hogy ők nem tudnak már javítani Bende állapotán. Ekkor döntötték el szülei, hogy hazaviszik a csöppséget, legyen akármilyen nehéz is ez az út. Így történt, hogy a 2 éves szülinapját már otthon ünnepelhették. Azóta elkezdett szépen fejlődni minden téren. A család az orvosok véleményét figyelmen kívül hagyva, továbbra is bízik Bende felépülésében.
   • Antal Bence: 12 évesen élte a tinik gondtalan életét, ám 2016 februárjában osteosarcomával, vagyis csontdaganattal diagnosztizálták a Tűzoltó utcai Klinika orvosai. Sajnos a tüdején azóta már áttét is keletkezett, mégis a legnagyobb sokk akkor következett be a fiú életében, amikor júniusban amputálni kellett a lábát. Bence azóta is a Klinikán kezelődik, túl van egy mellkas műtéten is, az ott lévő áttéteket sikeresen eltávolították. Szeret X-boxozni, nagyon szereti a számítógépes játékokat is. Legjobban barátai hiányoznak neki, valamint a focilabda, ugyanis Bence a betegsége előtt kapus pozícióban játszott. Nagyon szeretne már iskolába járni, ám még egy ideig sajnos a négy fal között kell gyógyulnia.
   • Bekő Edit:Editet 2013 áprilisában kezdték el kezelni osetosarcomával. Az első kezelések után lábát műteni kellett, hogy a daganat ne terjedhessen tovább. Sajnos a helyzet nem javult, ugyanis a kemoterápia egyik mellékhatásaként a szíve meggyengült, így egy szívritmus szabályozót kellet neki beültetni. Magyarországon eddig még csak két embernél hajtottak végre ilyen speciális műtétet. Ezután a kislány állapota javulni kezdett, és úgy tűnt minden rendben lesz, amikor egy esküvői mulatság után újból elkezdett fájni a lába. Sajnos a gyulladás miatt nem sikerült megmenteni a lábát és amputálni kellett. 2015 nyarán megtörtént a műtét. Most Edit egy újabba nehéz időszak elé néz, de a sok viszontagság ellenére még mindig ugyanaz a mosolygós lány, aki volt és soha nem fogy az optimizmusa, mert tudj meg fog gyógyulni.

Az idei verseny is nagyon jó hangulatban telt, szép számmal érkeztek a lelkes profi és amatőr pókeresek, hogy együtt segíthessenek a gyerekeknek.

Gratulálunk, az első három helyezettnek!

 1. I. hely: Bognár Gábor
 2. II. hely: Szigli Szabolcs
 3. III. hely: Bárány Zsolt

Köszönjük minden játékosnak a részvételt, a nagylelkű adományokat!
Köszönjük a Rubin Wellness & Conference Hotelnek (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.) a termet, ahol versenyt megrendezhettük, Rózsavölgyi Dánielnek és az osztóknak, hogy profi módon vezették le a játékot, a lelkes önkénteseinknek, hogy segítettek az esemény lebonyolításában és, hogy finom süteményeket sütöttek a vendégeknek.