Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

ADÓSZÁM: 18356076-1-03

2 millió Forintos támogatás a Robert Bosch Kft.-től.

2023. január 17.

2022 szeptemberében az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt választották ki a Robert Bosch Kft. munkatársai, hogy idén az Alapítványt és a daganatos gyermekeket szeretnék támogatni.
A támogatás 2 millió Ft volt, amiből a Robert Bosch Kft. különböző egészség fejlesztő eszközöket és játékokat vásárolt. A termékek 3 különböző helyre kerültek.

 • Egyik része az Alapítvány Rehabilitációs tornateremébe került.Miért is fontos?
  Kinek és miben tudunk segítséget nyújtani?
  • az aktív kezelések alatti és utáni mozgás rehabilitációban
  • az óvodai vagy iskolai közösségbe járó, de az intézményi testnevelés foglalkozásokon még nem résztvevő gyermekek felzárkóztatása, mozgásállapotának, életminőségének javítása
  • egyéni és kiscsoportos komplex játékos mozgásfejlesztő foglalkozások az egyéni problémák figyelembevételével (magatartás-koordináció-funkciózavar)
  A kórházban eltöltött idő bizony hosszú a gyermekek és családjaik számára. Nagyon sokszor betegségük mellé még a már meglévő egyéni problémák is társulnak. A megváltozott testkép, a kamaszoknál a betegségükből kifolyólag gyakran előforduló pszichés zavarok, kortársaiktól való elszigeteltség érzése számos olyan problémát vetett fel az évek során, amiben megpróbálunk munkánkkal mi is segítséget nyújtani. Ezek a fiatalok is örömmel mozognak, sportolnak, táncolnak, de nem mindig találnak olyan közeget, ahol igazán önfeledten, önmagukat felvállalva és elfogadva tudnák ezt megtenni. Sok fiatalt zavar a testsúlya, a hiányos hajzata, a látható műtéti hegek, az inkontinencia, és számos más hasonló, a betegségből eredő, annak következményeként kialakult hátrány. Sok közöttük a szorongó, visszahúzódó fiatal, aki nehezen talál vissza a normál életbe.
  Ezek a mozgás eszközök, sokban hozzájárulnak a gyermekek kemoterápia után rehabilitációjához.

Új játékok és sporteszközök kerültek az Alapítvány által működtetett Mindenjó házba, Rehabilitációs központba.
Miért is fontos?
A központ a kórházon kívüli rendszeres rehabilitációs (oktatási, mozgásfejlesztő és szabadidős) programok helyszínéül szolgál. Célunk, hogy a daganatos, leukémiás megbetegedéssel küzdő gyermekeknek lehetőséget biztosítsunk a kórházon kívüli komplex testi-lelki rehabilitációra, a mielőbbi felépülésre, életminőségük javítására. A Rehabilitációs és Oktatási Központban Alapítványunk lehetőséget biztosít arra, hogy a beteg gyermekek és családjuk, térítésmentesen 5 napos rehabilitációs programokon vehessenek részt, amelyek mozgás-, művészet-, és 2011 őszétől az országban egyedülálló módon vízi terápiát tartalmaznak. A programok összeállítása személyre szabott, mindig a gyermekek életkori sajátosságait, fizikai állapotukat vesszük figyelembe. Központunkba az ország összes gyermek onkológiai centrumából érkeznek családok.

Fejlesztő eszközök kerültek a SE II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára
Miért is fontos?
Budapesten a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik a magyarországi daganatos gyermekek közel felét. A kemoterápiás kezelések sokszor hosszú hónapokig eltartanak, de minimum 1 év mire befejezik a gyerekek a kezelést. Ebben az időszakban az idejük nagyrészét a Klinikán fekve töltik. Közösségekbe, iskolába vagy sportolni nem járhatnak. Így a kórház falai között eltöltött időt, szeretnénk kicsit vidámabbá tenni, az alábbi eszközökkel.
A karácsony előtt tartott átadó nagyon jó hangulatban telt, ahol a Bosch képviselői, Alapítvány munkatársai és a Tűzoltó utcai Klinika munkatársai is részt vettek.

Nagyon szépen köszönjük az összefogást és a támogatást!