Tájékoztató

Támogassa alapítványunkon keresztül a daganatos gyermekek gyógyulását adója 1 %-ával!

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Adószámunk:18356076-1-03 

Letölthető rendelkező nyilatkozat:

 

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 21-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti. Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak. Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:

 • A személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 21-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen), bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni.
 • Munkáltatói adómegállapítás esetén 2018. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
 • A bevallástól elkülönülten 2018. május 21-ig közvetlenül a NAV-hoz a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
 • A 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a május 21-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közöljék. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Mire fordítjuk az Alapítványunknak felajánlott 1%-ot?

 • Klinikai rehabilitáció gyógytornászunk által kifejlesztett módszer alapján
 • Kezelések alatt álló gyermekek szállítása támogatásokból és az adó 1 %-ából
 • Klinikán kívüli rehabilitáció a kiskőrösi Mindenjó Házban
 • Kiskőrösi rehabilitációs központ
 • Orvosi műszerek, eszközök
 • Mama lakások a vidéki szülőknek
 • Szabadidős programok a daganatos gyermekeknek és családjuknak

Tudjon meg többet munkánkról az „Ismerjen meg minket” menüpont alatt: ITT