Mindenjó tábor 2019.07.15-20. kicsik - beszámoló

July 16, 2019

Első nap:

Idén 13. alakalommal szerveztük meg a kiskőrösi „Mindenjó” házban a daganatos betegségből gyógyult gyermekeknek a „Mindenjó” tábort. Első turnusunkban 6-13 év közötti gyerekek vesznek részt. Mint minden évben idén is izgatottan és vidáman érkeztek meg a táborozók. A szobák elfoglalása és a kicsomagolás után finom ebédet evett a csapat, ami mindenkinek a foga alá volt, hisz bolognai spagetti volt. Ebéd után csapatokba szerveződtek a gyerekek és a tábori kísérők, hogy együtt készüljenek a „Mindenjó” Air race-re. A játék különlegessége, hogy a csapatoknak 10 db papírrepülőt kell hajtogatni, logót tervezni és csapatkiáltást kell kitalálni. A nyertes csapat az volt, akinek a repülői a legmesszebb repültek. A díjkiosztó majd a keddi napon kerül megrendezésre. Az izgalmas verseny után a gyerekek nagy örömmel ugrottak bele a medencébe, ahol nagy vizicsata vette kezdetét. Vacsorára szalonnát és pillecukrot sütöttek a gyerekek, amit mindenki jó ízűen fogyasztott el. Lefekvés előtt még egy kis közös játékra és táncolásra is maradt idő. Vidámsággal töltve tért nyugovóra a csapat.

Második nap:

A kiadós alvás után finom reggelivel indították a táborozók a napot. Mindenki izgatottan várta a keddi programot, hisz Bugac pusztára utazott a kis társaság, hogy megismerkedhessenek a helyi tanyavilággal és állatokkal. Miután a csapat megérkezett rögtön lovas kocsikra pattantak és körbe kocsikáztak bugaci réteket-mezőket. A kocsis rázós út után, amit egyébként nagyon élveztek a gyerekek, megnézték a tanya múzeumot és bejárták a tanösvényt ahol még őzeket is láttak, amik az ösvényen futottak keresztül. Dél körül egy látványos lovas- és csikós bemutatót néztek meg a táborozok. Az előadás lélegzetelállító volt, hisz volt puszta ötös lovaglás és lovas trükkök is. A látványos műsor után finom gulyáslevest és palacsintát ebédeltek. A program ebéd után még nem ért végett, hisz hátra volt még a paraszt öttusa, ahol a gyerekek és kísérők különböző sorversenyeken vettek részt, mint például: patkódobás, vagy talicskatolás. A nyertes csapat gyerekpezsgőt és paprikafüzért kapott és, hogy a többiek se maradjanak ki őket is megleptük gyerekpezsgővel. A mozgalmas program után visszatért a csapat a „Mindenjó” házba, ahol voltak, akik nagyot csobbantak a medencébe és voltak, akik focizni mentek. A jól elfáradt gyerekek nagy örömmel fogadták a vacsorát, ami sült csirke volt krumplival. Este mindenki vidám emlékekkel tért nyugovóra, hogy jól kipihenjék magukat a következő napra.

Harmadik nap:

Szerdai napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után piros autókba pattantak a gyerekek és kísérőik és Bajáig meg sem álltak. Kiserdő Kalandparkba ment a csapat, ami nagy sikert aratott, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a gyerkőcök. Volt, akik 1 méter magasban küzdhették le az akadályokat, de a kicsit nagyobbak akár 5 méteres magasságba is felmehettek, hogy kipróbálják ügyességüket. A fárasztó park után hazafelé Soltvadkerten finom fagyit evett a csapat. Délután szabad programok voltak köztük asztaliteniszezés és medencézés. A vacsorát mindenki nagy örömmel fogadta hisz lecsó volt tarhonyával. Lefekvés előtt még egy jó nagyot fogócskáztak a gyerekek.

Negyedik nap:

Évről évre a csütörtöki nap a kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Ezt a napot Császártöltésen töltötte a csapat. Izgalmas erdei vetélkedővel és finomabbnál finomabb falatokkal várták a gyerekeket a császártöltési segítők. A megérkezést követően terülj - terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pizza, meggyes pite, kenyérlángos, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és kísérőik 9 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket, idén a növényekről és állatokról szóló feladatokat kellett megoldaniuk. Az izgalmas versenyek után, erőt próbáló focimeccs vette kezdetét. Szerencsére az eső is elállt így ellátogatott a kis csapat a Buchmüller család tanyájára - Hajósra, ahol lovagolhattak a gyerekek és minden féle állatokat lehetett simogatni közöttük nyuszikat vagy csüngő hasú malacot. Miután a csapat visszaért a házba még csobbantak egy nagyon a medencében, de volt aki már a pénteki KI-MIT-Tudra készült. A sültkolbász vacsora után, a délelőtt i csapta verseny eredményei is kihirdetésre kerültek.

Képgaléria:

Első nap

Második nap

Harmadik nap

Negyedik nap