Mindenjó tábor 2018.07.23-29. nagyok - beszámoló

August 3, 2018

Minden év júliusában szervezünk nyári tábort két turnusban a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek számára a kiskőrösi Rehabilitációs központban.

Első nap:

Tegnapi nappal elindult az idei év második nagy tábora, ahova 13-20 év közötti daganatos betegségből gyógyult gyerekek érkeztek. Izgatottan és vidáman érkeztek a fiatalok a táborba, hisz sokuknak ez a hely az, ahol végre egy év után újra találkozhatnak. A napot a MINDENJÓ házban töltötte a csapat. A finom ebéd után a táborvezető elmondta a jó manó 1 hetes játékszabályait (a lényeg, hogy azzal az emberrel 1 hétig kedvesnek kell lenned, akit húztál, de számára ne legyen nyilvánvaló, majd a tábor végén ki kell találnia, hogy neki ki volt a jó manója). Voltak táborozók, akik medencézni mentek, voltak akik kerékpártúrára indultak és voltak aki megbeszélték az elmúlt 1 év történéseit. A tábori kísérők egy új játékot mutattak be a srácoknak, ez pedig a kocsis játék volt, amit több körön keresztül játszottak, nagy hahotázások közepette. Este 7 órára mindenki jól megéhezett, így nagy örömmel fogadták a szalonnasütögetést, amiért külön köszönet Fodor István-nak. Vacsora után még ping-pong versenyt vívtak egymással gyerekek és kísérők. A vidám nap után mindenki fáradtan tért nyugovóra.

 

Második nap:

A második napot is a házban töltötte a csapat, de programokban így sem volt hiány. A finom reggeli után csapatokba rendeződtek a táborozók és a kísérők és együtt készültek a délutáni „Mindenjó” Air Race-re. Ebéd előtt a fiatalok elsőnek megtervezték és tesztelték a papírrepülőket, hogy elkészítsék azt a 10 legjobbat, amivel majd délután indulnak. A finom ebéd után, volt aki kerékpározni indult és volt aki a medencébe csobbant egy nagyot illetve a ping-pong verseny is tovább folytatódott. A délután folyamán Alapítványunk támogatója Ernő Tóth és elnöke Stalter Judit 200 db palacsintával lepte meg a táborozókat. Este pedig Szegedről érkezett a palacsinta utánpótlás Adus révén. A papírrepülő verseny vidáman telt, jobbnál jobb prototípusok készültek. 6 csapat indult a versenyen: F.M.A., Zombi Cicák, Gyilkosokk, Bad Bojz, Nimbus 2018 KK, Repülős Suhancok. Volt, akiknek a gépe 16 métert repült. Egy emberként szurkoltak egymásnak a csapatok. A vidámsággal teli verseny után egyik táborozónk Édesanyja László Edit, 95 szelet kenyérlángossal lepte meg az éhes gyerekeket és kísérőket. Nagyon köszönjük, a sok finomságot!

 

Harmadik nap:

Ha szerda, akkor kalandpark. A laktató reggeli után buszra pattantak a fiatalok és Bajáig meg sem álltak. Idén első alkalommal mentek a táborozók a Kiserdő Kalandpark-ba, ami nagy sikert aratott, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a táborozók. A kicsik táborával ellentétben a nagyok már kipróbálhatták a kalandpark legizgalmasabb pályáját is. 15 méter magasságban csúsztak át a Sugó felett a gyerekek és kísérők is. Miután hazaérkezett a csapat, valaki medencézni ment, voltak akik ping-pong versenyeztek és egy kis csapat Varga Balázs által vezetett közösségépítő programon vett részt. A vacsorát az Alapítvány alapítója Takács Gábor Gabus és Bálint Zsolt készítette. Ínycsiklandozó sült csirkemell és sült krumpli volt, ami hatalmas sikert aratott a táborlakók körében. Lefekvés előtt még kiderültek az egyetemi felvételi ponthatárok, amit Edit Bekő táborozónk hatalmas örömmel fogadott, hisz felvették az egyetemre. Gratulálunk Edit!

 

Negyedik nap:

Évről évre a csütörtöki nap a kedvence a fiataloknak és ez idén sem volt másképpen. Ezt a napot Császártöltésen töltötte a csapat. Izgalmas erdei vetélkedővel és finomabbnál finomabb falatokkal várták a gyerekeket a császártöltési segítők. A megérkezést követően előbb egy igazi, hagyományos sváb pincébe, Walterék családi pincéjébe látogattunk, ahol máris kezdetét vette a finom sütik falatozása, majd a Parkerdőbe érve terülj - terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pizza, meggyes pite, kenyérlángos, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és tábori kísérők csapatokba rendeződtek és 8 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket, idén a növényekről és állatokról szóló feladatokat kellett megoldaniuk. Egy kis pihenő után sorversenyekkel folytatták a napot, aminek a legviccesebb része a vizesvödör feltöltése volt, ami ugyan úgy mint a kicsik táborában most is hatalmas vizicsatába csapott át. Miután a csapat visszaért a házba még csobbantak egy nagyon a medencében, majd gyerek pezsgővel koccintottak a táborozók Edit sikeres felvételijére.Köszönjük a császártöltési segítőknek a finom sütiket, Petróczi Andrisnak a sorversenyt és a táborhoz való hozzájárulást!

Ötödik nap:

A pénteki napot is a Mindenjó házban töltötte a csapat. A reggeli után elkezdődött a ping-pong verseny, de voltak akik a nagy melegre való tekintettel a medencében csobbantak egyet és voltak aki társasjátékoztak. A finom ebédet követően Varga Balázs önkéntesünk által szervezett csapatfejlesztő játékon vettek részt a táborozók, ahol az érzelmekről tanulhattak meg újabb és újabb dolgokat. Vacsorára Fodor István és Stalter Mária Fodor Istvánné készített lángos a csapatnak, amit nagy örömmel fogadott mindenki. Lefekvés előtt még jókat beszélgettek a fiatalok és kísérők.

Hatodik, hetedik nap:

Szombati, utolsó előtti nap igen csak mozgalmasan telt a kis csapatnak. Reggel 8:15-kor már buszra pattantak és a gemenci erdőig meg sem álltak. A kisvasúttal egészen a Duna partig vonatoztak. A hosszú 2 órás utat vidám és vicces játékokkal űzték el, illetve sok erdei állatot köztük vaddisznókat láttak a vonatról. A délelőtti program után Soltvadkert felé vették az irányt, hogy a Koron cukrászdában a fagyizzanak egy nagyot. Délután voltak, akik medencéztek és voltak, akik már az esti MINDENJÓ jelmez versenyre készültek. A finom vacsora után, ami spagetti volt, mindenki jelmezt öltött. Film témába kellett mindenkinek indulnia és persze a kísérőknek is kötelező volt a beöltözés. A vicces verseny után megszavazták a legjobb- és a legviccesebb jelmezt, majd Bekő Edit szülei által sütött tortát ették meg a fiatalok. Az esti fekvés volt akiknek elmaradt hisz egy kisebb csapat együtt várta meg a reggel 5:18-as napfelkeltét, amit a közeli mezőről néztek meg együtt. Vasárnap pedig a finom ebéd után könnyes búcsúval köszöntek el egymástól kísérők és táborozók.

Képgaléria:

Első nap

Második nap

Harmadik nap

Negyedik nap

Ötödik nap

Hatodik, hetedik nap