Mindenjó tábor 2018.07.02-07. kicsik - beszámoló

July 9, 2018

Minden év júliusában szervezünk nyári tábort két turnusban a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek számára a kiskőrösi Rehabilitációs központban.

Első nap:

Idén 6. alakalommal szerveztük meg a kiskőrösi „Mindenjó” házban a daganatos betegségből gyógyult gyermekeknek a „Mindenjó” tábort. Izgatottan és vidáman érkeztek a gyerkőcök a táborba. A szobák elfoglalása és a kicsomagolás után finom ebédet evett a kicsinek nem mondható 32 fős csapat. Ebéd után Cserményi Bogival készíthettek nemezlabdát a gyerekek, amit majd ajándékba vihetnek haza szüleiknek. A nap fénypontja a medencézés volt, ahova 22 gyerkőc „egyszerre” ugrott be. Több órás vizicsatát vívtak egymással és a kísérőkkel. Este 7 órára mindenki jól megéhezett, így nagy örömmel fogadták kicsik és nagyok a szalonnasütögetést. Esti program gyanánt voltak, akik a foci szeretetének hódoltak és együtt szurkolták ki a jó eredményt, míg a többiek már az ágyukban vitatták meg a nap eseményeit. A meccs után fáradtan, de vidámsággal töltve tért nyugovóra a csapat.

Második nap:

A második napot is a házban töltötte a csapat, de programokban így sem volt hiány. A finom reggeli után csapatokba rendeződtek kicsik és nagyok és együtt készültek a délutáni „Mindenjó” Air Race-re. Ebéd előtt a gyerekek elsőnek megtervezték és tesztelték a papírrepülőket, hogy elkészítsék azt a 20 legjobbat, amivel majd délután indulnak. Az ízletes rakott krumpli után, amit ebédre evett a csapat, volt aki focizni ment és volt aki a medencébe csobbant egy nagyot. A délután játékok közben Alapítványunk elnöke Stalter Judit 100 db palacsintával lepte meg a gyerekeket és persze a kísérőket is. A papírrepülő verseny vidáman telt, jobbnál jobb prototípusok készültek. 4 csapat indult a versenyen: DgyAirline, Happy Hangyák, Dracarys és Hermész. Volt, akiknek a gépe 13 métert repült. Egy emberként szurkoltak egymásnak a gyerkőcök. Az izgalmas verseny után táborunk segítői isteni finom paprikás krumplit készítettek, amiből volt, aki 3-szor is evett. A vacsora után még egy kis játékra és focinézésre is maradt idő.

Harmadik nap:

Szerdai napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után buszra pattantak a gyerekek és kísérőik és Bajáig meg sem álltak. Idén első alkalommal mentek a táborozók a Kiserdő Kalandpark-ba, ami nagy sikert aratott, hisz 3 órán keresztül másztak a fákon a gyerkőcök. Volt, akik 1 méter magasban küzdhették le az akadályokat, de a kicsit nagyobbak akár 5 méteres magasságba is felmehettek, hogy kipróbálják ügyességüket. A fárasztó park után hazafelé Soltvadkerten finom fagyit evett a csapat. Délután szabad programok voltak köztük asztaliteniszezés és medencézés. A vacsorát az Alapítvány alapítója Takács Gábor készítette. Ínycsiklandozó sült csirkecomb és sült krumpli volt, ami hatalmas sikert aratott a táborlakók körében. Lefekvés előtt még egy jó nagyot fogócskáztak a gyerekek.

Negyedik nap:

Évről évre a csütörtöki nap a kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Ezt a napot Császártöltésen töltötte a csapat. Izgalmas erdei vetélkedővel és finomabbnál finomabb falatokkal várták a gyerekeket a császártöltési segítők.A megérkezést követően terülj - terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pizza, meggyes pite, kenyérlángos, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és kísérőik 8 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket, idén a növényekről és állatokról szóló feladatokat kellett megoldaniuk. Az izgalmas versenyek után, padlizsánkrém és főtt kukorica is került az asztalra. Egy picike pihenő után sorversenyekkel folytatták a napot, aminek a legviccesebb része a vizesvödör feltöltése volt, ami hatalmas vizicsatába csapott át. Miután a csapat visszaért a házba még csobbantak egy nagyon a medencében, de volt aki már a pénteki KI-MIT-Tudra készült.

Ötödik nap:

Pénteken a gemenci erdőbe látogatott a kis csapat, ahol Pörbölyből kis vasúttal utaztak másfél órát Malomtelelőig. Az úton különböző állatokat láthattak a gyerekek például vaddisznót és őzeket. A végállomástól egy 3 km hosszú tanösvényen túráztak végig, ahol szebbnél szebb virágokat láttak és még erdei állatok nyomait is láthattak a táborozók. Lassiig ment a túra út ahol 2 óra önfeledt játék következett, egy nagyon izgalmas futó versennyel, ahol kicsik és nagyok is megmutathatták azt mennyire gyorsan is tudnak futni. Jó hangulatban telt a délután. Haza érkezés után még egyszer utoljára nagyot csobbantak a gyerekek a medencében, hogy aztán az esti műsor előtt egy jó nagyot vacsorázzanak. Egész héten mindenki izgatottan készült a „KI-MIT-TUDRA”, így már nagyon várták a gyerekek az estét. Idén a zsűri, focistáknak öltözött azaz a MINDENJÓ FC-nek. Minden gyerkőc kisebb nagyobb előadásokkal készült. A fél órás műsor után, minden résztvevő emléklapot és csokoládét kapott az ügyes teljesítményéért. Az estét egy hatalmas buli zárta, ami után a gyerekek fáradtan, de vidáman mentek aludni.

Képgaléria:

Első nap

Második nap

Harmadik nap

Negyedik nap

Ötödik nap