Hajadományozás

Hála s sok-sok felajánlásnak, olyan sok hajtincset gyűjtöttünk össze, amely egy jó időre fedezi a készülőben lévő és a közel jövőben szükséges parókák elkészítését, ezért kérjük, hogy most további kérésig ne küldjenek több hajat alapítványunk részére, de ne veszítsenek el bennünket, továbbra is kövessék híreinket. Köszönjük mindazoknak, akik hajadományukkal velünk együtt segítettek!

Hajadományozás korlátlan ideig szünetel.

Magyarországon évente kb. 300 esetben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést gyerekeknél, és mivel a kezelésük gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. A lelki törés a gyógyulásukat is megnehezíti. Ha Ön is szeretne segíteni és egy kislány életét megszépíteni kérjük, vegye fel Alapítványunkkal a kapcsolatot.

Fontos tudnivalók a hajadományozáshoz:

Tekintettel arra, hogy az elmúlt két év során igen sokan akartak társunk lenni ennek a problémának a megoldásában, így jelenleg vannak tartalékaink a parókák elkészítéséhez.  A paróka eredeti hajból történő elkészítése azonban igen időigényes, nagyon költséges munka, ezért szívesen vesszük az Ön által felajánlott hajat is, ha a levágott haj legalább 30 cm hosszú, amennyiben el tudja fogadni az alábbiakat:

  • Nem tudunk nyilvántartást vezetni arról, hogy kinek a levágott haját mely gyermek parókájába dolgozza be a parókakészítő / egy paróka elkészítéséhez 3-5 levágott hajra van szükség, annak minőségétől függően.
  • A haj hozzánk történő eljuttatásával hozzájárul ahhoz, hogy a felajánlott hajat esetenként munkadíj fejében a parókakészítőnek adjuk át, értékéből a paróka elkészítését finanszírozzuk.
  • A hajat személyesen és postai úton is eljuttathatják a budapesti irodánkba (1094 Budapest, Angyal utca 36.). Amennyiben postai úton szeretné elküldeni, kérjük, hogy a felajánlott hajat befonva, vagy több helyen összegumizva sima vagy bélelt borítékban postázza. Nem szükséges ajánlottan vagy elsőbbségivel, a legegyszerűbb módon is mindig megkapjuk  a küldeményeket. Ahhoz, hogy visszaigazolást tudjunk nyújtani a megérkezett hajról, szükségünk van az elérhetőségére. Kérjük, hogy a haj mellé egy papírra írja meg az elérhetőségeit, hogy értesíteni tudjuk.

Az Ön hozzánk megküldött, vagy elhozott haja természetesen ilyen módon egyforma mértékben járul hozzá a gyermekek számára – térítésmentesen - adományozott paróka elkészüléséhez, ha ez kerül a gyermek parókájába, vagy ha ennek értéke fejében készítik el a parókát.