Hajadományozás

Vezeti - dr. Bakó Katalin: +36 30 606 1203 - bako.katalin@dgy.hu

Magyarországon évente kb. 300 esetben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést gyerekeknél, és mivel a kezelésük gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. A lelki törés a gyógyulásukat is megnehezíti. Ha Ön is szeretne segíteni és egy kislány életét megszépíteni kérjük, vegye fel Alapítványunkkal a kapcsolatot.

Fontos tudnivalók a hajadományozáshoz:

Tekintettel arra, hogy az elmúlt két év során igen sokan akartak társunk lenni ennek a problémának a megoldásában, így jelenleg vannak tartalékaink a parókák elkészítéséhez.  A paróka eredeti hajból történő elkészítése azonban igen időigényes, nagyon költséges munka, ezért szívesen vesszük az Ön által felajánlott hajat is, ha a levágott haj legalább 30 cm hosszú, amennyiben el tudja fogadni az alábbiakat:

  • Nem tudunk nyilvántartást vezetni arról, hogy kinek a levágott haját mely gyermek parókájába dolgozza be a parókakészítő / egy paróka elkészítéséhez 3-5 levágott hajra van szükség, annak minőségétől függően.
  • A haj hozzánk történő eljuttatásával hozzájárul ahhoz, hogy a felajánlott hajat esetenként munkadíj fejében a parókakészítőnek adjuk át, értékéből a paróka elkészítését finanszírozzuk.
  • A hajat személyesen és postai úton is eljuttathatják a budapesti irodánkba (1094 Budapest, Angyal utca 36.). Amennyiben postai úton szeretné elküldeni, kérjük, hogy a felajánlott hajat befonva, vagy több helyen összegumizva sima vagy bélelt borítékban postázza. Nem szükséges ajánlottan vagy elsőbbségivel, a legegyszerűbb módon is mindig megkapjuk  a küldeményeket. Ahhoz, hogy visszaigazolást tudjunk nyújtani a megérkezett hajról, szükségünk van az elérhetőségére. Kérjük, hogy a haj mellé egy papírra írja meg az elérhetőségeit, hogy értesíteni tudjuk.

Az Ön hozzánk megküldött, vagy elhozott haja természetesen ilyen módon egyforma mértékben járul hozzá a gyermekek számára – térítésmentesen - adományozott paróka elkészüléséhez, ha ez kerül a gyermek parókájába, vagy ha ennek értéke fejében készítik el a parókát.