Mindenjó tábor, kicsik

July 3, 2017

Minden év júliusában szervezünk nyári tábort két turnusban a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek számára a kiskőrösi Rehabilitációs központban. Színes, vidám és nem utolsó sorban életre szóló programokkal várjuk kicsiket és nagyokat. A táborozás során Alapítványunk térítésmentesen biztosítja a teljes ellátást (utazás, szállás, étkezés, felnőtt kísérők). A gyermekek egészségéről orvosi személyzet gondoskodik. Szülők részére a táborozás során nem tudunk helyet biztosítani.

Első nap:

Napsütéses vidám nappal indult az idei „Mindenjó” tábor. A gyerekek délben érkeztek és rögtön uralmuk alá vették a házat. A finom ebéd és a gyors bemutatkozás után már Kalap Jakab várta őket a kertben 1 órás vidám - zenés műsorral. Hatalmas kacagások és nevetések után, mind 22 gyerkőc „egyszerre” ugrott be a medencébe ahol több órás vízi csatát vívtak egymással és a kísérőkkel. A sportosabbak két medencézés között még egy fergeteges foci meccset is beiktattak. Este 7 órára mindenki jól megéhezett, így nagy örömmel fogadták kicsik és nagyok a lángost vacsorára. A következő napi programra felkészülve lefekvés előtt közös mozizás gyanánt a János Vitéz mesét nézték meg a gyerekek. A film után fáradtan, de vidámsággal töltve tértek nyugovóra a kicsik.

Második nap:

Reggel mindenki frissen és kipihenten kelt fel. A finom reggeli után 3-3 fős csapatokban mentek a gyerekek a kiskőrösi János Vitéz házba. A „múzeum” igazából egy interaktív labirintus, ahol a történeten keresztül kell végig menni, különböző feladatokat megoldva. Kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték a mesetúrát. A laktató ebéd után egész napos játék vette kezdetét, fogócska, ping-pong, aszfaltrajzolás, de az idei nagy kedvenc a csillám tetoválás. Estére mindenki jól megéhezett, így nagy örömmel fogadta a csapat a közös szalonnasütögetést. Aki még ezután is éhes volt dinnyét ehetett desszertként. A vacsora után még maradt idő egy kis játékra, filmnézésre, de aztán időben nyugovóra tértek a gyerekek, mert a szerdai nap is izgalmas programokat tartogat számukra.

Harmadik nap:

Szerdai napon sem unatkozott a kis csapat. A laktató reggeli után buszra pattantak a gyerekek és kísérőik és Kerekegyházáig meg sem álltak. A Kerekerdő kaland park minden évben nagy siker a gyerekek körében és ez idén sem volt másképpen. 3 órán keresztül másztak le és fel a gyerkőcök, 1 méter magasan illetve 3 méteren küzdhettek meg az akadályokkal. A fárasztó park után hazafelé Soltvadkerten evett finom fagyit a csapat. Délután szabad programok voltak köztük focizás és medencézés. A vacsora önkénteseink által készített ínycsiklandozó paprikás krumpli volt. Lefekvés előtt még egy jó nagyot fogócskáztak a gyerekek.

Negyedik nap:

A csütörtöki nap a kedvence a gyerekeknek és ez idén sem volt másképpen. Ezen a napon megy a csapat Császártöltésre. Itt egész napot programmal és finomabbnál finomabb falatokkal várják a gyerekeket. A megérkezést követően terülj - terülj asztal várta a „kiéhezett” táborozókat. Pogácsa, meggyes pite, és ami szem szájnak ingere minden volt az asztalon. A lakmározás után kezdetét vette a csapatverseny, ahol a gyerekek és kísérőik 8 állomáson bizonyíthatták be tudásukat és ügyességüket. Az izgalmas versenyek után, padlizsánkrém és lángos várta őket. A sok finom falatot focival és számháborúval mozogták le. Délután 5 óra körül érkezett vissza a csapata a „Mindenjó” házba, ahol nagy csobbanással ugrottak a medencébe. Estét filmnézéssel zárta a csapat.

Ötödik nap:

Az utolsó előtti napot a gyerekek a „Mindenjó” házban töltötték, de programokban így sem volt gond. A reggeli után csapatokba rendeződtek kicsik és nagyok és együtt készültek a délutáni „Mindenjó” Air Race-re. A papírrepülő verseny vidáman telt, jobbnál jobb prototípusok készültek. Volt, akiknek a gépe 11 métert repült. Egy emberként szurkoltak egymásnak a gyerkőcök. Az izzasztó verseny után, fejessel ugrott a csipet-csapat a medencébe, hogy lehűtse magát. A születésnapi köszöntés és vacsora után, mindenki izgatottan készült a „KI-MIT-TUDRA”. Idén a zsűri, a Harry Potter történet szereplőit hívta életre. A félelmetes dementor támadás után (amit a gyerekek sikeresen elűztek, a védő bűbájjal) kezdetét vette a vidám verseny. Minden gyerkőc kisebb nagyobb előadásokkal készült. Az egy órás műsor után, minden résztvevő emléklapot és csokoládét kapott az ügyes teljesítményéért. Az estét egy hatalmas buli zárta, ami után a gyerekek fáradtan, de vidáman mentek aludni.

Hatodik nap:

A tábor utolsó napja a csomagolásról és a búcsúzkodásról szólt. Az utolsó pár óra a közösen eltöltött napok emlékeinek felidézésével telt. A finom ebéd után 13:00 órakor indult el a csapat Budapestre, ahol már mindenkit várt a családja. Kicsit szomorúan, de annál szebb emlékekkel tértek haza a gyerekek. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozunk a táborban!

Képgaléria: